aquí us deixo aquesta recepta per fer la típica coca de forner. És molt fàcil i ràpida de fer i queda boníssima. És ideal per berenar (acompanyada d'unes preses de xocolata...) o per esmorzar.
Ingredients:
- 100 ml de llet
- 100 ml d'aigua
- 50 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 sobret de llevat sec. Si en trobeu, també es pot fer servir llevat fresc. En aquest cas, serien uns 30 g de llevat fresc.
- 400 g de farina de blat
- 20 g de sucre
- 1culleradeta de cafè de sal
- 1 polsim de anís en gra mòlt.
- Més sucre i més oli
- Licor d'anís
Elaboració:
- Escalfar la llet i l'aigua fins a 40ºC més o menys i dissoldre-hi el llevat.
- Barrejar tots els ingredients sòlids de la recepta en un bol gran.
- Afegir la llet calenta amb el llevat i la resta d'ingredients líquids.
- Treballar-ho fins que quedi una massa compacta i que es desenganxi de les parets del bol.
- Tapar-ho amb un drap net i deixar-ho reposar en un lloc càlid perquè fermenti fins que hagi doblat el seu volum.
- Forrar una safata de forn amb paper sulfuritzat i estendre-hi la massa anterior. Fer clotets en la massa amb els dits (veure foto) i escampar una mica més d'oli per sobre i una mica més de sucre.
- Enfornar-ho durant 15-20 a 180ºC. Uns minuts abans de finalitzar la coccció, tireu-hi un raig de licor d'anís per sobre i deixeu que s'acabi de coure.
A berenar!!!
Boníssima!
ResponElimina