tot i que ja no estem en temporada, us deixo aquesta recepta que així ja la tindrem per l'any que ve ;-)
De totes les que he tastat, és la més bona (ara que no se m'enfadi la sogra, eh? Hehehehe!).
Ingredients (surt salsa per unes 6 persones, però depèn dels calçots que es mengin...):
- 2 nyores escaldades
- 3-4 tomacons macos escalivats (si no els podeu escalivar, al microones tapats amb paper de film i llestos!)
- 4 alls escalivats (el mateix que pels tomacons)
- 2 alls crus (això depèn de si us agrada molt o poc picant)
- ametlles i avellanes torrades a parts iguals (unes 30-35 de cada, més o menys)
- 3 nous
- un grapadet de pinyons
- sal
- pebre negre i pebre vermell dolç
- oli d'oliva verge extra
- vinagre bo (no el típic que venen al súper en ampolla de plàstic...). Ma mare el fa amb el vinagre que mon pare fa a casa (una mica rebaixat amb vi, tot s'ha de dir!) o si no amb Forvm negre.
Elaboració:
- Treure la carn de les nyores i reservar-la.
- Picar tots els fruits secs fins que quedi una pasta.
- Tirar-hi els tomacons i els alls pelats.
- Afegir-hi la carn de les nyores.
- Picar-ho tot bé fins que quedi una crema espesseta.
- Tirar-hi l'oli poc a poc i tot remenant. Afegiu oli fins que quedi com us agradi. A casa ens agrada espessa i no n'hi posem gaire.
- Afegir-hi el vinagre (un rajolí, però va a gustos). Ara veureu que el color baixa molt.
- Tirar-hi un polsim de sal, un polsim de pebre negre i una culleradeta de postres de pebre vermell dolç perquè torni a recuperar el color. Remenar bé i llestos!
Boníssima!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada