divendres, 27 de maig del 2011

Salsa per als calçots de la mama

Hola,

tot i que ja no estem en temporada, us deixo aquesta recepta que així ja la tindrem per l'any que ve ;-)
De totes les que he tastat, és la més bona (ara que no se m'enfadi la sogra, eh? Hehehehe!).

Ingredients (surt salsa per unes 6 persones, però depèn dels calçots que es mengin...):

  • 2 nyores escaldades
  • 3-4 tomacons macos escalivats (si no els podeu escalivar, al microones tapats amb paper de film i llestos!)
  • 4 alls escalivats (el mateix que pels tomacons)
  • 2  alls crus (això depèn de si us agrada molt o poc picant)
  • ametlles i avellanes torrades a parts iguals (unes 30-35 de cada, més o menys)
  • 3 nous
  • un grapadet de pinyons
  • sal
  • pebre negre i pebre vermell dolç
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre bo (no el típic que venen al súper en ampolla de plàstic...). Ma mare el fa amb el vinagre que mon pare fa a casa (una mica rebaixat amb vi, tot s'ha de dir!) o si no amb Forvm negre.
Elaboració:
  1. Treure la carn de les nyores i reservar-la.
  2. Picar tots els fruits secs fins que quedi una pasta.
  3. Tirar-hi els tomacons i els alls pelats.
  4. Afegir-hi la carn de les nyores.
  5. Picar-ho tot bé fins que quedi una crema espesseta.
  6. Tirar-hi l'oli poc a poc i tot remenant. Afegiu oli fins que quedi com us agradi. A casa ens agrada espessa i no n'hi posem gaire.
  7. Afegir-hi el vinagre (un rajolí, però va a gustos). Ara veureu que el color baixa molt.
  8. Tirar-hi un polsim de sal, un polsim de pebre negre i una culleradeta de postres de pebre vermell dolç perquè torni a recuperar el color. Remenar bé i llestos!
Boníssima!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada