dijous, 26 de maig del 2011

Massa de les galetes de Nadal

Bona nit,

gràcies al meu insomni (quasi crònic) us puc deixar aquesta recepta avui ;-)
Ja veureu que és molt senzill de fer i els ingredients els tenim tots per casa. Va, doncs, comencem:
Ingredients: (surten unes 70 galetes, tot depèn de la mida que tinguin!!!)

  • 350 g de farina de blat
  • 200 g de mantega (millor que sigui de molt bona qualitat, perquè es nota molt en el gust).
  • 1 clara d'ou de gallina
  • 125 g de sucre
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • Mitja culleradeta de cafè de sal
  • Aromes diversos: licors, vainilla, canyella. Tingueu en compte que si hi poseu líquid, haureu d'afegir més farina a la massa.
Elaboració:
  1. Posar la farina en un bol, afegir-hi la mantega a punt de pomada, la clara, el sucre i la sal.
  2. Treballar-ho fins obtenir una massa homogènia. 
  3. Posar la massa (ha de quedar com una bola) en una bossa de plàstic o embolicada en paper de film durant 30-45 minuts a la nevera. Aquest pas es pot saltar si aneu amb pressa.
  4. Un cop passat aquest temps, estendre la massa amb l'ajuda d'un corró i tirant farina a la superfície on treballeu per evitar que la massa s'enganxi. 
  5. Quan tingueu un gruix uniforme de 0,5 cm, ja podeu tallar les galetes. Els motlles de galetes són molt econòmics i es troben a qualsevol botiga que tingui coses de la llar o ferreteries també. 
  6. Forrar amb paper sulfuritzat una safata de forn i posar-hi les galetes (tingueu cura que no es toquin entre si).
  7. Coure les galetes (normalment són 2 tandes) durant 12 minuts a 220ºC (forn preescalfat, eh?).
  8. Quan estiguin cuites (vigileu que no quedin massa torrades), deixeu-les refredar una bona estona abans de decorar-les.

Ja està! I ara només queda la part més divertida: la decoració. Això és mereix una entrada a part. Les podeu decorar amb glasa reial (o Royal Icing, que queda més fi) o amb fondant de sucre si us hi voleu recrear. Si teniu poc temps, les podeu decorar amb xocolata fosa. Més endavant ja posaré les receptes de la glasa i del fondant.
Als que us interessa el món de la pastisseria específicament, he de dir-vos que avui he trobat la recepta del Royal Icing de la Martha Stewart i m'ha fet molta il·lusió. A veure si ben aviat puc provar de fer-la i us dic com queda! Aix, que contenta estic!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada