dimecres, 18 de maig de 2011

Perca al forn amb patates i espècies mediterrànies

Hola, avui un altre plat de peix bo, saborós i ràpid (i sense embrutar gaire estris). Si l'acompanyeu d'una amanida verda, ja teniu un àpat complet!
Ingredients (per a 2 persones):
  • 3 patates mitjanes
  • 2 filets de perca (macos, eh?)
  • oli
  • sal
  • espècies: orenga, romaní i pebre
Elaboració:
  1. Peleu les patates i talleu-les a palets com si les anéssiu a fer fregides.
  2. Poseu-les en un bol i afegiu-hi dues cullerades d'oli i les espècies. Remeneu-ho bé fins que l'oli i les espècies s'hagin repartit bé.
  3. Posar-les al forn a 200ºC (alçada mitjana) en una safata amb paper de forn durant 25-30 minuts (o fins que estiguin cuites i dauradetes). Han d'estar ben escampades perquè es coguin bé.
  4. Quan faltin uns 10 minuts perquè s'acabin de coure les patates, poseu els filets en una altra safata que pugui anar al forn. Tireu un rajolí d'oli per sobre el peix, sal i  les espècies (a gust) i poseu-ho a coure al forn a una alçada inferior que les patates i deixeu que es cogui. Vigileu que no s'assequi massa el peix! Si això passa, es pot "camuflar" una miqueta afegint un "pensament" de mantega per sobre el peix i escampant-lo bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada