avui toquen lioneses. No us espanteu que són molt fàcils de fer i queden molt bones. És un procés laboriós (no difícil!) però quan es veu el resultat, val la pena.
Ingredients:
- 250 ml d'aigua
- 4 ous de gallina
- 150 g de farina de blat
- 100 g de mantega
- 1 polsim de sal
- 1 culleradeta de postres de sucre
- farcit: el que vulgueu: nata muntada, crema, trufa, mousse de fruites del bosc, etc.
Elaboració:
- Posar l'aigua, la sal, el sucre i la mantega en un cassó. Portar a ebullició i quan arrenqui el bull, treure-ho del foc.
- Afegir-hi de seguida la farina (d'una sola vegada) i remenar-ho tot fins que la pasta es desenganxi del cassó.
- Afegir-hi els ous, un a un, i remenant cada cop que n'afegim un fins que la pasta quedi homogènia.
- Posar un paper sulfuritzat en una safata del forn i anar fent boletes amb dues culleres.
- Preescalfar el forn a 200ºC durant 10 minuts i coure les lioneses fins que quedin dauradetes.
- Deixar refredar i farcir-les al gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada