ara feia temps que no escrivia. Falta de temps... Avui us proposo un plat lleuger i molt saludable, ideal per sopar.
Ingredients (per 4 persones):
- 800-900 g de salmó ( millor si és un salmó tallat per la meitat, com si fos un filet) sense espines però amb la pell.
- 2 tasses d'arròs integral cru
- endívies
- sal
- oli i vinagre (millor si és Chardonnay Forvm... hehehehe)
- espècies: pebre negre, anet, estragó
- mantega
Elaboració:
- Poseu aigua en una olla i quan arrenqui el bull, tireu-hi sal i l'arròs integral. Penseu que l'arròs integral triga molt més a coure's que el normal.
- Preescalfeu el forn a 220ºC durant uns 10 minuts.
- Poseu el salmó sobre un paper sulfuritzat en una safata de forn. Tireu-hi la sal i les espècies (la quantitat d'espècies és en funció del vostre gust).
- Coeu el peix durant uns 10 minuts (però això també depèn del forn... i de com us agradi el peix) o fins que estigui una mica torradet de sobre).
- Mentre s'acaba de coure el peix, desfeu una mica de mantega en una paella i saltegeu l'arròs ben escorregut i amb una mica d'espècies.
- Quan treieu el salmó del forn i, si veieu que us ha quedat massa cuit, podeu posar-hi petits trossets de mantega per sobre i deixar que es fonguin.
- Per servir-ho, poseu l'arròs al mig d'un plat fent un munt i al voltant les fulles d'endívia ben netes i amanides amb oli, sal i vinagre i el salmó en un altre plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada