dimecres, 11 de maig del 2011

Arròs integral amb salmó al forn

Bona tarda,

ara feia temps que no escrivia. Falta de temps... Avui us proposo un plat lleuger i molt saludable, ideal per sopar.

Ingredients (per 4 persones):

  • 800-900 g de salmó ( millor si és un salmó tallat per la meitat, com si fos un filet) sense espines però amb la pell.
  • 2 tasses d'arròs integral cru
  • endívies
  • sal 
  • oli i vinagre (millor si és Chardonnay Forvm... hehehehe)
  • espècies: pebre negre, anet, estragó
  • mantega 
Elaboració:
  1. Poseu aigua en una olla i quan arrenqui el bull, tireu-hi sal i l'arròs integral. Penseu que l'arròs integral triga molt més a coure's que el normal.
  2. Preescalfeu el forn a 220ºC durant uns 10 minuts. 
  3. Poseu el salmó sobre un paper sulfuritzat en una safata de forn. Tireu-hi la sal i les espècies (la quantitat d'espècies és en funció del vostre gust).
  4. Coeu el peix durant uns 10 minuts (però això també depèn del forn... i de com us agradi el peix) o fins que estigui una mica torradet de sobre).
  5. Mentre s'acaba de coure el peix, desfeu una mica de mantega en una paella i saltegeu l'arròs ben escorregut i amb una mica d'espècies.
  6. Quan treieu el salmó del forn i, si veieu que us ha quedat massa cuit, podeu posar-hi petits trossets de mantega per sobre i deixar que es fonguin.
  7. Per servir-ho, poseu l'arròs al mig d'un plat fent un munt i al voltant les fulles d'endívia ben netes i amanides amb  oli, sal i vinagre i el salmó en un altre plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada