divendres, 27 de maig de 2011

Apple taart de l'Oma Kuipers

Bon dia,

aquesta recepta és del pastís de poma que feia la iaia (oma) del Pau als Països Baixos. La recepta me la va ensenyar la meva "suegri" Lluïsa.
És típic acompanyar aquest pastís amb nata muntada i normalment es menja a mitja tarda quan es pren el cafè (zwarte koffie). Un consell: si el feu com a postres, dineu poc.

Ingredients:

  • 250 g de farina de blat
  • 200 g de sucre
  • 250 g de mantega (ara enteneu perquè deia que dinéssiu poc, eh?)
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevadura química 
  • 4 pomes àcides
  • canyella, molta canyella
Elaboració:
  1. Peleu i talleu les pomes a trossets de 2cm x 2 cm i afegir-hi canyella. Se n'hi posa molta, fins que al barrejar la poma amb la canyella quedi tot de color marró. Quan dic molta, vull dir mig potet d'aquells de vidre on s'envasa la canyella mòlta (o més de mig potet!). Millor que feu aquest pas una horeta abans de preparar la massa, així la poma haurà reposat i marinat amb la canyella.
  2. En un bol barrejar la farina, el sucre i la llevadura.
  3. Afegir-hi la mantega pomada i remenar-ho bé amb una cullera de fusta.
  4. Tirar-hi l'ou (sense closca, eh?) i tornar a remenar bé. Si veieu que queda massa espès podeu afegir-hi llet fins que quedi com una crema molt espessa.
  5. Afegir-hi les pomes i el possible suquet que hagin deixat.
  6. Tornar a remenar bé.
  7. Preescalfar el forn a 180ºC.
  8. Posar la mescla en un motlle i deixar-ho coure durant 45 minuts a 180ºC. 
Ja està! Un altre consell, feu els talls petits perquè atipa moltíssim... i amb la nata, bufff! Boníssim i ideal per l'operació bikini, hehehehe...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada