us passo aquesta recepta quasi en directe. A mida que la vaig fent, vaig escrivint l'entrada!
Ingredients (surt una quiche de 6-8 racions):
- Pasta brisa:
- 150 g de farina integral de blat
- 75 g de mantega
- 3 cullerades soperes d'aigua freda
- 1 culleradeta de cafè de sal
- Farcit:
- 2 cebes de Figueres mitjanes
- 1 porro mitjà
- 300 g de xampinyons
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida per cuinar
- 100 g formatge Emmental ratllat
- sal
- oli
Elaboració:
- Pasta brisa:
- Poseu en un bol la farina, la mantega a punt de pomada, l'aigua i la sal. Treballeu-ho fins que quedi una massa que es desenganxi de les parets del bol. Aquesta pasta és molt ràpida de fer, amb 2 minuts ja està llesta.
- Poseu la bola de massa embolicada amb paper film durant 30 minuts a la nevera.
- Després, tireu farina a la superfície on treballareu i estireu la massa amb un corró.
- Cobriu un motlle baix amb la massa i punxeu-la amb una forquilla.
- Després, tapeu la massa amb un paper sulfuritzat i poseu un grapat de cigrons secs per sobre per fer de pes i que la massa no pugi. Coeu-la al forn preescalfat a 200ºC durant 15 minuts.
- Farcit:
- El podeu preparar quan reposi la massa a la nevera.
- Talleu la ceba i el porro ben finets i poseu-los a coure en una paella amb una mica d'oli.
- Quan estiguin tovets, apugeu el foc i feu que es torrin una mica.
- Lamineu els xampinyons i afegiu-los-hi.
- Corregiu de sal.
- En un bol bateu els ous amb la nata i una mica de sal i pebre. Afegiu-hi el formatge i les verduretes.
- Un cop hagueu tret la massa del forn, retireu els cigrons i el paper sulfuritzat i farciu la massa amb la barreja anterior.
- Deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més a la mateixa temperatura o fins que el farcit hagi quallat i estigui dauradet.
Llestos!!! Aquesta serà una part del sopar per veure el partit de demà! Força Barça!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada