dimecres, 11 de maig de 2011

Tonyina a la planxa marinada amb vinagre agredolç i salsa de soja

Bona tarda,

una altra recepta de peix ben saborosa i saludable.


Ingredients (4 persones):

  • 4 rodanxes de tonyina ben maques i fresques (sense pell ni espines)
  • salsa de soja (estil japonès)
  • vinagre agredolç de cabernet sauvignon (vaja, Forvm, parlant clar!)
  • 1 enciam "lollo rosa" (també queda molt bé amb el "fulla de roure")
  • tomàquets cherry
  • ceba fregida (la podeu comprar ja cuita, com la que venen als grans magatzems de mobles suecs...)
  • 2 pastanagues
Elaboració:
  1. Poseu a marinar la tonyina amb la salsa de soja i el vinagre (2 parts de salsa de soja per una de vinagre) durant 30 minuts.
  2. Renteu bé totes les hortalisses. Talleu l'enciam, ratlleu la pastanaga i talleu per la meitat els tomàquets cherry.
  3. Prepareu l'amanida amb els anteriors ingredients disposats amb gràcia. Tireu-hi per sobre una mica de ceba fregideta i amaniu-ho tot amb oli, sal i vinagre.
  4. Feu la tonyina a la planxa (al punt de cocció que vulgueu) però mireu de no coure-la massa per que no quedi massa seca.
  5. Amaniu la tonyina amb una mica d'oli d'oliva verge extra (del bo, eh?) i ja està a punt per menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada