dimecres, 11 de maig de 2011

Crema de gambes "Maria"

Bona tarda,

aquesta recepta me la va ensenyar una companya de feina fa uns quants anys (d'aquí el nom!). Sempre m'ha quedat bé i ha agradat molt.

Ingredients (4 persones):

  • 20 gambes grosses (si són gambots vermells, millor, però això ja depèn de la butxaca de cadascú!)
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba sencera i mitja ceba més (per fer el brou)
  • 3 cullerades de farina
  • 500 ml de llet (millor si és sencera)
  • 250 ml d'aigua
  • sal
  • oli d'oliva
  • 1 cullerada de mantega
Elaboració:


  1. Bullir els caps de les gambes amb l'aigua i la mitja ceba en un cassó petit durant 30 minuts. Després passar-ho pel colador xinès tot apretant bé els caps perquè en surti tot el suc.
  2. En una cassola, posar-hi una cullerada d'oli,  la ceba i la pastanaga ratllades i fer que s'estovin. Després afegir-hi la farina i deixar que es cogui durant uns minuts.
  3. Afegir-hi la llet calenta i el brou que hem fet abans, quasi bullint i remenar fins que s'espesseixi. 
  4. Triturar la mescla anterior fins que quedi una crema ben fina. 
  5. Tornar-la a posar en una olla i tirar-hi les gambes tallades en 2-3 trossos i deixar que es coguin durant 2 minuts,
  6. Retirar del foc i afegir-hi una cullerada de mantega. Remenar-ho bé  ja es pot servir.
Triomfareu segur. Hi ha la versió "sofisticada" d'aquest plat però ja l'explicaré més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada