aquesta recepta me la va ensenyar una companya de feina fa uns quants anys (d'aquí el nom!). Sempre m'ha quedat bé i ha agradat molt.
Ingredients (4 persones):
- 20 gambes grosses (si són gambots vermells, millor, però això ja depèn de la butxaca de cadascú!)
- 1 pastanaga
- 1 ceba sencera i mitja ceba més (per fer el brou)
- 3 cullerades de farina
- 500 ml de llet (millor si és sencera)
- 250 ml d'aigua
- sal
- oli d'oliva
- 1 cullerada de mantega
Elaboració:
- Bullir els caps de les gambes amb l'aigua i la mitja ceba en un cassó petit durant 30 minuts. Després passar-ho pel colador xinès tot apretant bé els caps perquè en surti tot el suc.
- En una cassola, posar-hi una cullerada d'oli, la ceba i la pastanaga ratllades i fer que s'estovin. Després afegir-hi la farina i deixar que es cogui durant uns minuts.
- Afegir-hi la llet calenta i el brou que hem fet abans, quasi bullint i remenar fins que s'espesseixi.
- Triturar la mescla anterior fins que quedi una crema ben fina.
- Tornar-la a posar en una olla i tirar-hi les gambes tallades en 2-3 trossos i deixar que es coguin durant 2 minuts,
- Retirar del foc i afegir-hi una cullerada de mantega. Remenar-ho bé ja es pot servir.
Triomfareu segur. Hi ha la versió "sofisticada" d'aquest plat però ja l'explicaré més endavant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada