dimecres, 18 de maig de 2011

Cupcakes de cafè amb crema de vainilla

Hola,
ara cupcakes! Els vaig fer per postres però també són bons per acompanyar un cafè a mitja tarda o mig matí.
Ingredients pels cupcakes: els mateixos que els de les magdalenes bàsiques però afegint-hi 2 cullerades soperes de cafè soluble.



Ingredients per la crema de vainilla: a veure, la versió elaborada consisteix en fer una com una crema catalana però amb vainilla sense ou. I la ràpida és agafar unes natilles envasades i afegir-hi essència de vainilla. Jo recomano fer sempre la crema perquè així pots controlar-ne la textura i fermesa.
  • 600 ml de llet
  • 2 beines de vainilla o, si no en teniu, unes gotes d'essència de vainilla.
  • sucre al gust (jo n'hi poso 7-8 culleradetes de postre rases)
  • 40 g de farina de moresc refinada (vaja, Maizena pels amics)
Elaboració magdalenes: veure la recepta de magdalenes bàsiques.
Elaboració crema de vainilla:
  1. Posar la llet a bullir (però reservant-ne una tassa on hi desfarem la Maizena) junt amb la vainilla i el sucre.
  2. Quan arrenqui el bull, treure'n les beines de vainilla i afegir-li la Maizena desfeta amb la llet.
  3. No deixar de remenar mentre la crema torna a bullir. Un cop agafi la textura adequada (com una crema catalana espessa), treure-la del foc i deixar-la refredar.
  4. Rascar les beines per treure les llavors i posar-les a la crema i remenar bé perquè estiguin ben repartides. Deixeu refredar la crema uns 15 minuts.
Un cop fet això, amb un ganivet ben esmolat, treieu un trosset de magdalena, poseu-hi crema i torneu-lo a tapar. Ara ja podeu untar la crema per sobre i decorar amb fideuets de xocolata.




És millor que us mengeu aquests cupcakes el mateix dia que els feu ja que si els guardeu d'un dia per l'altre perdran presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada