dilluns, 6 de juny del 2011

Pastís de quark, llimona i gingebre

Bon dia,
aquesta recepta me la vaig inventar ahir a la tarda entre set i set de la final de Roland Garros. Queda com un pastís de formatge però molt fresc per la llimona i el gingebre i no és gens pesat perquè el quark era desnatat.

Ingredients:
  • 500 g de formatge quark desnatat (jo vaig fer servir el de l'Aldi)
  • 100 g de farina de blat
  • 2 ous grans de gallina
  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • el suc de 3 llimones 
  • 25g de gingebre fresc ratllat
  • Almívar: 75 ml d'aigua, 75 g de sucre, 25 g de gingebre ratllat i una llimona tallada a rodanxes ben fines.
Elaboració:
  1. Barregeu en un bol el quark, la farina, els ous, el sucre, la mantega pomada, el suc de les llimones i 25 g de gingebre ratllat ben fi.
  2. Barregeu-ho tot amb la batedora (amb l'accessori de les ganivetes millor) fins que quedi com una crema espessa.
  3. Aboqueu la crema en un motlle. Jo vaig fer-ne servir un de silicona, d'uns 24 cm de diàmetre.
  4. Coeu-ho al forn preescalfat a 180ºC durant 40-45 minuts. Els primers 20 minuts, millor que estigui tapat amb paper d'alumini i després vigileu que no es torri massa de sobre.
  5. Preparació de l'almívar:
    1. Escalfeu l'aigua al microones fins que bulli. Després poseu-hi els altres 25g de gingebre fresc ratllat i deixeu-ho infusionar tapat durant 10 minuts.
    2. Passat aquest temps, coleu l'aigua i poseu-la en un cassó. En cas que s'hagi evaporat molta aigua, afegiu-n'hi fins arribar als 75 ml altra vegada.
    3. Tireu els 75g de sucre a l'aigua i deixeu que bulli uns minuts. Treieu-ho del foc quan tingui la textura d'un almívar lleuger. Poseu-hi les rodanxes ben primes de llimona i deixeu-ho refredar uns 10 minuts.
  6. Quan el pastís estigui cuit (ho podeu comprovar amb el truc de l'escuradents que surt net quan punxes el pastís), deixeu-lo refredar uns 10 minuts.
  7. Pinzelleu el pastís amb una mica d'almívar. Després, poseu les rodanxes de llimona (una mica escorregudes de l'almívar) repartides com a decoració per sobre del pastís i torneu a pinzellar el pastís amb una mica més d'almívar.
Ja està a punt!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada