dimecres, 15 de juny del 2011

Braç de gitano

Bona tarda,
a l'escriure el títol de la recepta no he pogut evitar recordar el programa de TV3 " Herois Quotidians" que presentava l'Empar Moliner. Era un programa molt enginyós, divertit i mordaç. Segur que molts el recordareu! Doncs bé, en un capítol d'aquest programa es parlava de com s'havien d'adaptar les expressions populars per tal de no ofendre als immigrants que viuen al nostre país. Per això es proposava dir-li "blat de marroquí" al blat de moro i "braç d'individu de l'ètnia gitana" al braç de gitano entre altres noms curiosos. En aquest programa també hi sortia un cantautor de "dretes", Ramón Muñoz, que tenia uns quants hits: " Soy de derechas" y "Colegio Religioso" entre d'altres. Dit això, us passo la recepta:

Ingredients (2 persones):

  • 2 ous
  • 50g de farina
  • 50g de sucre
Elaboració:
  1. Separeu els rovells de les clares i munteu els rovells amb una cullerada de sucre i les clares amb la resta.
  2. Barrejar amb molt de compte els rovells i les clares muntats tot remenant amb una espàtula i fent moviments envolvents.
  3. Afegir la farina de mica en mica i tamisada per tal que no es formin grumolls. Per incorporar-la fer els mateixos moviments que abans.
  4. Forrar la placa del forn amb paper sulfuritzat i escampar la massa formant un rectangle de 0,5 cm de gruix.
  5. Coure-ho al forn a 170ºC durant 8 minuts (no deixeu que es torri gaire).
  6. Deixar-ho refredar 10 minuts abans de farcir.
Els farcits típics són nata, trufa i crema. El que es veu a la foto el vaig farcir amb crema de llimona  que estava feta amb nata muntada, el suc de 2 llimones i un sobret d'estabilitzant de nata per tal que no es talli amb el suc de llimona. També hi vaig posar un parell de culleradetes de sucre.

Quan el farciu, és millor que només escampeu farcit a la meitat del bescuit. Amb l'ajuda del paper de forn, aneu enrotllant-lo sobre si mateix i quan el tingueu format tireu-hi sucre glass per sobre o escampeu-hi una mica de farcit que us hagi sobrat.
Apa, bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada