dimecres, 8 de juny de 2011

Lassanya d'albergínies i tonyina

Ingredients (6-8 racions):
  • 3 cebes mitjanes
  • 2 porros mitjans
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 3 albergínies mitjanes
  • 200 ml de tomàquet fregit
  • 4 llaunes de tonyina petites
  • 350 ml de llet
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 3 cullerades de mantega
  • sal
  • oli 
  • pebre 
  • nou moscada
  • formatge ratllat per gratinar
Elaboració:
  1. Sofregiu la ceba tallada per la meitat i després a làmines fines amb un parell de cullerades d'oli d'oliva. Quan es comenci a estovar, afegiu-hi els porros tallats a rodanxes ben primes.
  2. Passats uns 5 minuts afegiu-hi els pebrots tallats petits i deixeu que es cogui tot junt i quedi com un sofregit clar.
  3. Afegiu-hi el tomàquet fregit i la tonyina ben escorreguda i treieu-ho del foc. Reserveu-ho i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
  4. Talleu les albergínies per la meitat (longitudinalment) i de cada meitat, feu-ne làmines de 0,5 cm de gruix.
  5. Unteu una plàtera amb oli i poseu una capa d'albergínia lleugerament salpebrada.
  6. Poseu una capa de farcit sobre l'albergínia, torneu-hi a posar una capa d'albergínia, una altra de farcit i acabeu amb una d'albergínia.
  7. Prepareu salsa beixamel:
    1. Desfeu la mantega.
    2. Poseu-hi la farina i deixeu coure-la un parell de minuts.
    3. Afegiu-hi la llet calenta i remeneu bé per tal que no quedin grumolls.
    4. Deixeu-la bullir un parell de minuts sense deixar de remenar i a foc baix. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi un polsim de nou moscada.
  8. Escampeu la salsa beixamel per sobre la lassanya i per sobre tireu-hi formatge ratllat.
  9. Deixeu-ho coure al forn durant 40-45 minuts a 200ºC.

M'ha quedat una mica torrada... Estava distreta parlant amb el Pau... hehehehe!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada