Ingredients (6-8 racions):
- 3 cebes mitjanes
- 2 porros mitjans
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3 albergínies mitjanes
- 200 ml de tomàquet fregit
- 4 llaunes de tonyina petites
- 350 ml de llet
- 2 cullerades soperes de farina
- 3 cullerades de mantega
- sal
- oli
- pebre
- nou moscada
- formatge ratllat per gratinar
Elaboració:
- Sofregiu la ceba tallada per la meitat i després a làmines fines amb un parell de cullerades d'oli d'oliva. Quan es comenci a estovar, afegiu-hi els porros tallats a rodanxes ben primes.
- Passats uns 5 minuts afegiu-hi els pebrots tallats petits i deixeu que es cogui tot junt i quedi com un sofregit clar.
- Afegiu-hi el tomàquet fregit i la tonyina ben escorreguda i treieu-ho del foc. Reserveu-ho i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- Talleu les albergínies per la meitat (longitudinalment) i de cada meitat, feu-ne làmines de 0,5 cm de gruix.
- Unteu una plàtera amb oli i poseu una capa d'albergínia lleugerament salpebrada.
- Poseu una capa de farcit sobre l'albergínia, torneu-hi a posar una capa d'albergínia, una altra de farcit i acabeu amb una d'albergínia.
- Prepareu salsa beixamel:
- Desfeu la mantega.
- Poseu-hi la farina i deixeu coure-la un parell de minuts.
- Afegiu-hi la llet calenta i remeneu bé per tal que no quedin grumolls.
- Deixeu-la bullir un parell de minuts sense deixar de remenar i a foc baix. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi un polsim de nou moscada.
- Escampeu la salsa beixamel per sobre la lassanya i per sobre tireu-hi formatge ratllat.
- Deixeu-ho coure al forn durant 40-45 minuts a 200ºC.
M'ha quedat una mica torrada... Estava distreta parlant amb el Pau... hehehehe!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada