divendres, 9 de març del 2012

Milfulls amb pera, anís estrellat i reducció de vinagre agredolç de Chardonnay

Bona tarda,
encara que  tingui un nom ben llarg i pompós, aquesta recepta és ben senzilla de fer. A més, és lleugera, ideal com a  postres d'un dinar/sopar més pesat.


Ingredients (per 4 persones):
  • 4 peres Conference ben madures
  • pasta filo (no poso els fulls perquè la quantitat que en necessiteu depèn del motlle que fareu servir i de les capes de que en vulgueu posar)
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 estrelles d'anís estrellat
  • 300 ml de vinagre agredolç de Chardonnay (Forvm, per ser més exactes...). SOBRETOT no ho proveu de fer amb un vinagre normal i corrent d'aquells que van en ampolla de plàstic!!! El resultat pot ser nefast!!! Si no trobeu Forvm, encara que la majoria ja sabeu on trobar-ne... hehehehe, podeu provar de fer una reducció d'un vinagre de poma amb cara i ulls i un parell de cullerades de sucre.
Elaboració:
  1. Reducció de vinagre agredolç de Chardonnay.
    1. Agafeu un cassó d'uns 18-20 cm de diàmetre i poseu-hi uns 300 ml de vinagre (que són un parell de dits més o menys).
    2. Feu bullir aquest vinagre a foc molt baix fins que hagi reduït la meitat del seu volum i tingui la textura d'un almívar lleuger.
    3. D'aquesta reducció, agafeu-ne tres cullerades soperes quan encara estigui calenta i poseu-la en un got. Afegiu-hi l'anís estrellat i tapeu el got. Deixeu que s'infusioni fins que es refredi.
    4. La resta de la reducció servirà com a decoració. Bulliu-la uns minuts més fins que tingui la textura d'un caramel lleuger i aneu vigilant que no es torri.
  2. Peleu i talleu les peres a dauets d'1x1x1cm. 
  3. En una paella, poseu-hi les dues cullerades de mantega i les peres i deixeu que es coguin durant uns 5 minuts (o fins que estiguin toves). Si veieu que deixen anar massa aigua, retireu-la. 
  4. Afegiu la reducció amb l'anís a les peres i deixeu-ho coure uns 3 minuts més. Recordeu-vos de treure l'anís abans de seguir amb el proper pas!!!
  5. Poseu 2-3 fulls de pasta filo junts i talleu-ne discs del diàmetre que vulgueu. Això serà el milfulls. El pastís té base i tapa, així que haureu de fer el doble de milfulls que de pastissos vulgueu fer.
  6. Pinzelleu cada milfulls amb una mica de mantega fosa i coeu-los al forn preescalfat a 180ºC durant 5 minuts (o fins que estiguin dauradets).
  7. Per muntar el pastís poseu una base de milfulls, escampeu-hi per sobre la quantitat de peres que vulgueu (jo vaig fer una capa de 2cm més o menys) i tapeu-lo amb un altre milfulls.
  8. Per decorar feu servir la reducció de vinagre. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada