divendres, 9 de març de 2012

Macarrons integrals amb tomàquet i xampinyons

Ingredients (4-6 persones):

  • 400 g de macarrons integrals (sense coure, eh?)
  • 4 tomàquets madurs
  • 300 g de xampinyons 
  • mitja llauna d'olives negres sense pinyol
  • 2 cebes tendres petites o 1 de gran
  • 200g de mozzarella fresca
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre
  • orenga
Elaboració:
  1. Coeu la pasta segons les indicacions del fabricant. Després escorreu-la bé i tireu-hi un rajolí d'oli i remeneu perquè no s'enganxin els macarrons entre ells.
  2. Mentre es cou la pasta podeu anar fent l'acompanyament. Netegeu els xampinyons i talleu-los a làmines. Netegeu els tomàquets i talleu-los a dauets.
  3. En una paella, poseu-hi un parell de cullerades d'oli d'oliva i afegiu-hi els xampinyons. És important que el foc sigui viu perquè així els xampinyons es dauraran una miqueta i no perdran tanta aigua. Coeu-los durant uns 3-4 minuts.
  4. Abaixeu el foc i afegiu-hi el tomàquet i coeu-ho tot junt durant uns 2-3 minuts més.
  5. Netegeu i talleu les cebes tendres ben petites i afegiu-les a la paella. Després talleu per la meitat les olives negres i afegiu-les també a la mescla anterior i apagueu el foc. És interessant que la ceba no s'acabi de coure perquè així donarà un toc fresc al plat.
  6. Rectifiqueu de sal i de pebre i afegiu-hi orenga al gust.
  7. Per muntar el plat, poseu una base de macarrons, un parell de cullerades de la barreja anterior i mozzarella fresca tallada a dauets al gust i un rajolí d'oli pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada