dissabte, 6 d’agost de 2011

Galetes integrals

Hola!
Ara tenia el blog una mica oblidat... Per arreglar-ho us deixo aquesta recepta de galetes integrals i sense ou.
Ingredients:

  • 250g de farina de blat integral
  • 75 g de sucre moreno
  • 150 g de mantega a temperatura ambient
  • mitja culleradeta de sal
  • 6 cullerades ben plenes de civada integral (la trobareu a qualsevol herboristeria o botiga de dietètica)
  • 2 cullerades de mel (mireu que sigui de bona qualitat! Gasteu-vos uns € més i compreu mel bona i de la qual sapigueu del cert la procedència!!! Val la pena!)
  • la ratlladura de la pell de mitja llimona
  • 1 culleradeta de cafè de gingebre fresc ratllat
Elaboració:
  1. Bateu la mantega amb les varetes fins que quedi una crema espesseta.
  2. Afegiu-hi el sucre i seguiu batent uns 2 minuts.
  3. Després afegiu-hi la ratlladura de llimona i de gingebre.
  4. Barregeu la sal amb la farina i afegiu-la a la barreja anterior tot remenant amb una cullera de fusta o una espàtula.
  5. En un bol a part, barregeu la civada amb la mel i afegiu-les a la massa.
  6. Feu boletes de la mida d'una nou i forreu amb paper vegetal una safata de forn. Aneu aixafant les boletes sobre el paper fins que tinguin més o menys un gruix d'1cm i quedin en forma circular.  No us recomano fer servir tallapastes perquè la massa té civada en gra i no us quedarien bé.
  7. Escalfeu el forn a 200ºC i coeu les galetes durant 10 minuts o fins que estiguin dauradetes.
Aquestes galetes poden acompanyar tan un te calent com un de fred amb llimona. Són molt fàcils de fer i amb molta fibra!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada