dilluns, 8 d’agost de 2011

Boletes de bacallà

Aquesta és una versió de les típiques croquetes de bacallà però fetes en forma de boleta. Són perfectes com a aperitiu.

Ingredients:

  • 300 g de bacallà dessalat.
  • 2 alls picats ben petits
  • 3 cullerades de julivert picat
  • 3 cullerades de farina de blat
  • 300 ml de llet
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • sal i pebre negre
  • Per l'arrebossat:
    • 1 ou batut
    • farina
    • pa ratllat
  • Oli d'oliva per fregir
Elaboració:
  1. El procés de dessalar bacallà depèn de la mida de la peça i del gust de cadascú. Per això no explico com fer-ho. És millor que ho pregunteu a la botiga on compreu el bacallà.
  2. Poseu les tres cullerades d'oli en una paella i afegiu-hi els alls. Coeu-los fins que comencin a canviar de color.
  3. De seguida afegiu-hi el bacallà i el julivert. Remeneu-ho bé i deixeu que es cogui un parell de minuts.
  4. Afegiu-hi les 3 cullerades de farina i torneu a remenar fins que s'hagi incorporat a la barreja anterior. Deixeu coure-ho un parell de minuts més.
  5. Afegiu-hi la llet calenta i remeneu fins que quedi com una beixamel molt espessa. És important remenar bé per tal que la farina no faci grumolls. Rectifiqueu de sal i de pebre.
  6. Deixeu refredar la massa una bona estona. 
  7. Seguidament, mulleu-vos les mans amb aigua i aneu fent boletes amb la pasta de la mida d'una nou.
  8. Arrebosseu-les amb farina, ou i pa ratllat. És important seguir aquest ordre per tal que l'arrebossat quedi cruixent. Si voleu també podeu afegir una miqueta de sal a l'ou.
  9. Fregiu-les en abundant oli calent fins que estiguin ben daurades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada