Aquesta és una versió de les típiques croquetes de bacallà però fetes en forma de boleta. Són perfectes com a aperitiu.
Ingredients:
- 300 g de bacallà dessalat.
- 2 alls picats ben petits
- 3 cullerades de julivert picat
- 3 cullerades de farina de blat
- 300 ml de llet
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- sal i pebre negre
- Per l'arrebossat:
- 1 ou batut
- farina
- pa ratllat
- Oli d'oliva per fregir
Elaboració:
- El procés de dessalar bacallà depèn de la mida de la peça i del gust de cadascú. Per això no explico com fer-ho. És millor que ho pregunteu a la botiga on compreu el bacallà.
- Poseu les tres cullerades d'oli en una paella i afegiu-hi els alls. Coeu-los fins que comencin a canviar de color.
- De seguida afegiu-hi el bacallà i el julivert. Remeneu-ho bé i deixeu que es cogui un parell de minuts.
- Afegiu-hi les 3 cullerades de farina i torneu a remenar fins que s'hagi incorporat a la barreja anterior. Deixeu coure-ho un parell de minuts més.
- Afegiu-hi la llet calenta i remeneu fins que quedi com una beixamel molt espessa. És important remenar bé per tal que la farina no faci grumolls. Rectifiqueu de sal i de pebre.
- Deixeu refredar la massa una bona estona.
- Seguidament, mulleu-vos les mans amb aigua i aneu fent boletes amb la pasta de la mida d'una nou.
- Arrebosseu-les amb farina, ou i pa ratllat. És important seguir aquest ordre per tal que l'arrebossat quedi cruixent. Si voleu també podeu afegir una miqueta de sal a l'ou.
- Fregiu-les en abundant oli calent fins que estiguin ben daurades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada