Ingredients:
- 250 de preparat per fer massa de pizza (de venda a qualsevol supermercat). Si no en teniu, arribareu al mateix resultat amb 250 g de farina de blat i llevat de forner (no us en puc dir la quantitat perquè depèn del fabricant!!!).
- 125 ml d'aigua tèbia
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes d'orenga
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 300 g de xampinyons tallats a làmines primes
- 2 cebes de Figueres petites tallades a làmines primes
- 4 talls de formatge Edam
Elaboració:
- Barregeu el preparat per massa de pizza (o la farina amb el llevat) amb l'aigua, la sal i l'orenga fins que quedi una massa compacta.
- Afegiu-hi l'oli i torneu a amassar. Deixeu que la massa fermenti en un lloc càlid i tapada amb un drap de cotó ben net fins que dobli el seu volum.
- Estireu la massa en forma de rectangle fins que quedi amb el gruix que més us agradi. Jo sempre la deixo de 0,5cm aprox. Guardeu-ne una boleta de la mida d'una pilota de ping-pong (quin símil, eh????).
- Amb la piloteta de massa, feu "xurrets" com aquells de plastilina que féiem al "col·le" més o menys d'1,5cm de diàmetre.
- Enganxeu els "xurrets" a les vores de la massa pressionant amb els dits. Faig això per evitar que surti el suc que treuen els xampinyons i les cebes durant la cocció.
- Forreu la massa amb els talls de formatge Edam.
- Per sobre del formatge, aneu alternant una fila de xampinyons i una altra de ceba fins a cobrir tota la base.
- Escalfeu el forn a 220ºC i coeu la coca durant 15-20 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada