fins avui tenia un dubte existencial i ja l'he resolt. No sabia del cert la diferència entre magdalenes, muffins i cupcakes. Després de fer un tomb per internet i de visitar diverses pàgines he arribat a les següents conclusions:
- Magdalenes: origen francès, s'elaboren amb oli i la massa es bat més que en els altres dos, és a dir, queden més esponjoses i per tant, pugen més i tenen forma de "muntanyeta".
- Muffins: es fan amb mantega, la massa no es bat tant, no pugen tant i solen portar ingredients de farcit a la mateixa massa. Podens ser dolços i salats.
- Cupcakes: vénen d'Estats Units i també es fan amb mantega. Són pastissets individuals i se solen guarnir i farcir. Es diuen cupcakes perquè originàriament es coïen en una tassa (en anglès cup= tassa).
Ara que ja està tot clar, m'he adonat que les meves magdalenes bàsiques porten mantega... O sigui que si voleu ser puristes, canvieu la mantega per oli i llestos!
Segueixo amb els muffins:
Ingredients:
- 3 pomes verdes i, si pot ser, àcides (les d'aquesta recepta són gentilesa del Jaume i l'Alba).
- 250g de farina
- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 125 g de sucre
- 1 polsim de sal
- 1 sobre de llevadura química
- 250 ml de llet
- 2 ous mitjans de gallina
- 2 cullerades soperes de canyella mòlta
Elaboració:
- Renteu, peleu, treieu el cor i talleu les pomes a trossets petits.
- Afegiu-hi la canyella i remeneu bé.
- En un bol, poseu tots els ingredients sòlids i remeneu amb una cullera de fusta.
- Afegiu-hi els ingredients líquids (la mantega també es considera líquid) i bateu amb la batedora fins que quedi una massa homogènia.
- Afegiu-hi la poma amb la canyella.
- Ompliu els motlles de magdalena i enforneu a 180ºC uns 20 minuts (el temps dependrà de la mida dels motlles i del gruix dels talls de poma).
- Per acabar-ho de rematar i fer un hurra! a les calories podeu acompanyar-los amb crema pastissera o amb nata muntada...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada