dimecres, 19 de desembre del 2012

Versió de risotto de xampinyons

Hola! Aquí teniu la segona recepta d'avui: la meva versió de risotto de xampinyons. Versió perquè no està feta amb la varietat d'arròs que es fa servir per fer el risotto i perquè segurament el procediment no és el que se segueix per fer un autèntic risotto. Però de gust és molt similar...
Som-hi!

 Ingredients (3-4 persones).

  • 1,5 tasses d'arròs rodó (la tassa és d'uns 200 ml de capacitat)
  • 1 ceba tallada ben petita
  • xampinyons frescos tallats a làmines
  • orenga
  • sal
  • oli d'oliva
  • 2 cullerades de mantega
  • 1 litre de caldo de verdures
  • formatge parmesà ratllat (o si no en teniu, formatge en pols).
Elaboració:
  1. Poseu la mantega en una paella i deixeu que es vagi desfent a foc molt baix. Després afegiu-hi un parell de cullerades d'oli i la ceba. Deixeu que la ceba es cogui una mica (fins que estigui translúcida).
  2. Tireu-hi l'arròs i remeneu. Deixeu que els grans es vagin tornant translúcids.
  3. Ara afegiu-hi caldo de verdures calent fins que cobreixi l'arròs i remeneu.
  4. Aneu remenant força sovint i afegint-hi caldo a mida que l'arròs se'l vagi bevent.
  5. Passats uns 10 minuts afegiu-hi els xampinyons laminats i remeneu. Deixeu que l'arròs s'acabi de coure. Si veieu que us falta caldo i l'arròs encara no està cuit, hi podeu afegir una mica d'aigua.
  6. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi orenga i formatge parmesà al gust. Remeneu i serviu-ho calent.
  7. Aquest és un plat senzill i molt ràpid de fer. El podeu acompanyar amb una amanida i ja tindreu un àpat solucionat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada