dimecres, 19 de desembre del 2012

Massa de galetes de Nadal millorada (i sense ou!)

La recepta que trobareu aquí està basada en la recepta de galetes de mantega sense ou que surt publicada a www.sugarmur.com. Jo hi he afegit una mica de gingebre ratllat, canyella i altres aromes.

Ingredients:

  • 125 g de mantega a temperatura ambient
  • 250 g de farina
  • 75 g de sucre glas (si no en teniu, amb sucre normal també queden prou bé).
  • 1,5 culleradetes d'aroma de vainilla
  • 1 cullerada de gingebre fresc ratllat
  • 1 cullerada de canyella mòlta.
  • 1 culleradeta d'aroma de llimona
  • 1 culleradeta de sal
Elaboració:
  1. Bateu la mantega amb les varilles fins que quedi una textura similar a la de la pasta de dents.
  2. Aneu-hi afegint poc a poc el sucre sense deixar de batre.
  3. Ara és el moment d'afegir-hi els aromes i el gingebre. Torneu a batre fins que s'hagin incorporat bé.
  4. Barregeu la sal amb la farina i la canyella i afegiu-les a la barreja de mantega. Remeneu amb una cullera de fusta.
  5. Aboqueu aquesta barreja sobre el taulell i amasseu fins que quedi una massa compacta i que no s'enganxi als dits.
  6. Feu una bola amb la massa, tapeu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant una hora.
  7. Passat aquest temps, estireu la massa amb el corró fins que tingui un gruix de 0.5 cm i talleu les galetes amb els tallapastes que vulgueu.
  8. Preescalfeu el forn a 170ºC i coeu les galetes durant uns 10-12 minuts. No deixeu que es torrin en excés que si no us quedaran massa dures. Només cal que trenquin una mica el color. Quan les treieu del forn veureu que són toves, no patiu que quan es refreden ja s'endureixen.
  9. Deixeu que es refredin i ja les teniu llestes per decorar. 
Al títol de la recepta he posat massa de les galetes de Nadal però, de fet, és la que faig servir sempre que faig galetes per decorar.


1 comentari: