dijous, 27 de desembre del 2012

Salmó a la taronja

Aquí teniu la recepta del segon plat del dinar de Nadal d'enguay. Volia fer un plat lleuger perquè després d'un aperitiu complet i una crema de gambes havia de quedar un raconet pels torrons i les neules. A veure si us agrada!

Ingredients (per 6 persones):

  • 6 lloms de salmó frescos ben nets d'espines (jo sempre els repasso i amb unes pinces trec les que hagin pogut quedar).
  • 6 làmines de pasta filo
  • 2 carbassons macos
  • 1 ceba
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 1 manat dalls tendres
  • 4 pastanagues
  • el suc de 4 taronges
  • 2 cullerades de Maizena
  • oli d'oliva 
  • sal
  • pebre negra
  • 50 g de mantega fosa
Elaboració:
  1. Passeu els lloms de salmó per la planxa ben calenta fins que quedin torradets per fora però crus per dins.
  2. Treieu la pell i torneu a mirar que no hagi quedat alguna espina punyetera amagada. Salpebreu-los i reserveu.
  3. Poseu a "potxar" la ceba tallada a làmines primes. Quan estigui transparent, afegiu-hi les pastanagues pelades i tallades a làmines primes (jo les vaig fer amb el pelador de verdures).
  4. Quan la pastanaga comenci a estovar-se afegiu-hi els espàrrecs i els alls tendres tallats a trossos de 2 cm aproximadament. Al cap d'un parell de minuts afegiu-hi els carbassons a làmines primes (també les vaig fer amb el pelador de verdures). Remeneu i deixeu coure uns dos minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre.
  5. Poseu a escalfar el suc de taronja i quan comenci a bullir,a fegiu-hi la maizena desfeta en un mig got d'aigua freda. Afegiu-hi una culleradeta de sal i deixeu que torni a arrencar el bull i que s'espesseixi. Reserveu.
  6. Emboliqueu cada llom de salmó amb una làmina de pasta filo tot formant un rotllet. Pinteu els rotllets amb la mantega fosa i enforneu-los durant uns 10 minuts al forn preescalfat a 200ºC o fins que estiguin daurats.
  7. Serviu els rotllets de salmó i pasta filo acompanyats de la barreja de verdures i de la salsa de taronja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada