divendres, 7 de desembre del 2012

Cols de Brusel·les arrebossades (prometo que són comestibles, hehehe!)

Hola!
Les cols de Brusel·les eren de les poques coses que no podia sofrir fins l'any passat, juntament amb els pèsols i les faves que encara no he trobat la manera de fer-los comestibles. Però la Teresa em va dir que arrebossades eren taaaaaaaaan bones que vaig decidir fer un últim intent. Us confesso que no són, ni de bon tros, el meu plat preferit però ara almenys me les menjo. O sigui que si teniu nens (o no tant nens) que fugen quan senten "cols de Brusel·les", proveu de fer-les arrebossades i potser us endueu una sorpresa.

Ingredients:

  • cols de Brusel·les
  • sal
  • farina de blat
  • aigua freda
  • bicarbonat
  • oli per fregir
Elaboració:
  1. Renteu bé les cols sota l'aixeta i treieu-ne les fulles més superficials.
  2. Bulliu-les amb abundant aigua salada fins que estiguin tovetes. Comprovació: claveu-hi un escuradents i si veieu que la col es comença a desprendre, és que ja està cuita.
  3. Escorreu-les bé i assequeu-les una mica amb un drap de cotó net.
  4. En un bol barregeu un parell de cullerades de farina ben plenes amb una culleradeta de bicarbonat i una mica d'aigua. Remeneu-ho bé fins que quedi una pasta amb la textura una mica més espessa que la de la nata líquida. Si no teniu bicarbonat, podeu substituir-lo per aigua amb gas i us quedarà igual de bé. També hi ha gent que hi posa cervesa.
  5. Aneu arrebossant les cols amb aquesta pasta i fregiu-les en oli ben calent fins que estiguin daurades.
  6. Miracle!!!! Són comestibles!!!

1 comentari:

  1. Estofades amb pernil salat, guissades amb pollastre... Són bonissimes.

    ResponElimina