divendres, 21 de desembre del 2012

Rotllets de canyella

Bon vespre,
aquests rotllets estan inspirats en els que fa un temps venien en aquella botiga sueca de mobles que tots coneixem. En les últimes visites no els he pogut comprar així que me n'he fet uns de casolans.
No sé com deu ser l'autèntica recepta sueca d'aquests rotllets però la que us deixo aquí és força similar de gust als que venien a Ca l'Ikea. Veureu que les quantitats estan en tasses i són força aproximades, com que no estava massa segura que els rotllets quedessin bé no vaig pesar cada ingredient (XD).

Ingredients:

  • Massa:
    • 1 tassa de llet tèbia
    • 3 tasses de farina de blat "normal"
    • 1 tassa de farina de blat de "força"
    • 1 sobret de llevat sec (o una porció de llevat fresc): al paquet acostuma a indicar la quantitat de llevat que s'ha de posar per pes de farina
    • mitja tassa de mantega a temperatura ambient 
    • mitja tassa de sucre
    • 1 culleradeta de sal
  • Farcit:
    • 1/3 de tassa de mantega a temperatura ambient
    • canyella mòlta al gust (no l'estalvieu que és la gràcia dels rotllets)
    • 3 cullerades de sucre
  • Ou batut per pintar els rotllets
Elaboració:

  1. Massa:
    1. Poseu en un bol les dues classes de farina, el llevat, la mantega tallada a trossets, el sucre i la sal. Escalfeu la llet i afegiu-la a la barreja anterior. Remeneu-ho bé i després amasseu-ho fins que quedi una massa lleugera i que no s'enganxa als dits.
    2. Feu una bola amb la massa i deixeu-la reposar tapada amb un drap en un lloc càlid fins que hagi doblat el seu volum.
    3. Estireu la massa fins que tingui un gruix de 0,5 cm i formeu un rectangle.
  2. Farcit:
    1. Barregeu en un bol la mantega, la canyella i el sucre fins que quedi una pasta homogènia.
  3. Muntatge dels rotllets:
    1. Escampeu el farcit per sobre el rectangle de massa i després enrotlleu-la sobre si mateixa (com si féssiu un braç de gitano).
    2. Talleu aquest rotllet en trossos de 2cm aproximadament.
    3. Poseu-los en una safata de forn sobre la cara on es veu l'espiral de canyella. Tapeu-los amb un drap i deixeu que doblin el seu volum.
    4. Pinteu-los amb ou batut i coeu-los al forn preescalfat a 200ºC durant uns 10-12 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada