diumenge, 29 de juliol del 2012

Seitons en vinagre

Ingredients:

  • 500 de seitons (si el peixater/a té un bon dia (o el suborneu) li podeu demanar que us els netegi...)
  • 150 ml de vinagre blanc (si voleu que els seitons us quedin més suau podeu fer servir vinagre agredolç de Chardonnay, concretament del Forvm, hehehe!!! Més informació: www.avgvstvs.es)
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • paciència si el peixater/a no us ha netejat els seitons
Elaboració:
  1. Per elaborar aquesta recepta els seitons han d'estar nets, sense cap i sense espina. Hi ha gent que prefereix que conservin la cua, però jo també els la trec i en separo els dos filets. És més que recomanable passar els seitons per aigua molt freda perquè quedin ben nets i sense cap resta de sang ja que això influiria en el color i el sabor finals.
  2. En un recipient preferentment de terrissa, poseu-hi una miqueta de vinagre i aneu col·locant els seitons fins a cobrir-ne el fons. Tireu una mica de sal i un parell de cullerades de vinagre per sobre els seitons.
  3. Aneu repetint aquesta operació (capa de seitons, sal i vinagre) fins a acabar tots els filets de seitó.
  4. Deixeu-los reposar ben tapats durant unes 7-8 hores a la nevera. Passat aquest temps veureu que els seitons s'han emblanquit i s'han tornat més durs.
  5. Treieu els seitons del vinagre.
  6. En un altre recipient, poseu una capa de seitons i un parell de cullerades d'oli. Aneu posant capes de seitó i oli fins que se us acabin. Deixeu-los reposar com a mínim unes 10 hores a la nevera abans de consumir-los.
  7. Una mitja horeta abans de servir-los, treieu-los de la nevera perquè s'atemperin. Quan els serviu els podeu decorar amb all i julivert picats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada