dissabte, 14 de juliol de 2012

Pastís de 3 xocolates

Aquesta és una recepta que vaig trobar per internet i que vaig modificar perquè no fos tant dolça i gelatinosa com les que havia tastat. De totes maneres us he de dir que, degut a la quantitat de xocolata i nata que porta i si us mengeu aquest pastís per postres, feu els talls petitets perquè atipa moltíssim.

Ingredients:

  • 250 g de xocolata negra
  • 250 g de xocolata amb llet
  • 250 g de xocolata blanca
  • 600 ml de nata (MG 32%)
  • 600 ml de llet
  • 3 sobres de "cuajada"
  • 1 paquet de galetes Maria
  • 150 g de mantega
Elaboració:
  1. Per la base i la coberta del pastís:
    1. Tritureu les galetes Maria. Jo no les vaig reduir a farina perquè volia aportar un toc més cruixent al pastís.
    2. Foneu la mantega i afegiu-la a les galetes. Barregeu-ho bé fins que quedi una massa més o menys homogènia.
    3. Unteu un motlle amb mantega i escampeu la meitat de la barreja de galetes i mantega per la base. Pressioneu-ho amb una cullera perquè quedi ben compacte.
  2. Pel farcit de 3 xocolates:
    1. Xocolata negra:
      1. Poseu en un cassó 200 ml de nata i 100 ml de llet i la xocolata negra trencada en trossos més o menys petits.
      2. Aneu escalfant-ho a foc baix fins que la xocolata es fongui totalment. Aneu-ho remenant bastant sovint perquè la xocolata no s'enganxi al fons del cassó.
      3. Mentrestant, desfeu en un got amb 100 ml de llet, un sobre de "Cuajada" i quan la xocolata s'hagi fos del tot, afegiu aquesta mescla al cassó. Seguiu remenant mentre es va espessint durant uns 5-6 minuts. Np deixeu que bulli o us agafarà gust de xocolata cremada!!! Si veieu que s'escalfa massa, treieu el cassó del foc durant uns segons.
      4. Aboqueu-ho de seguida sobre la base de galeta i alliseu la superfície amb una cullera o un ganivet.
    2. Xocolata amb llet:
      1. Té el mateix procediment que l'anterior però canviant la xocolata negra per la que porta llet.
      2. Us recomano que no trigueu massa a abocar la barreja de xocolata amb llet sobre la de xocolata negra perquè potser que el disc de xocolata amb llet "rellisqui" sobre el de xocolata negra. I també es aconsellable anar abocant la barreja de xocolata amb llet amb un cullerot perquè, si s'aboca de cop, pot fer un "forat" en la xocolata negra.
    3. Xocolata blanca:
      1. El mateix procediment que les anteriors i amb les mateixes recomanacions.
    4. Un cop tingueu les 3 capes de xocolata muntades, deixeu-les refredar sense tapar perquè l'aigua que es condensa en la tapa pot caure sobre la xocolata blanca i esgavellar-vos el pastís
  3. Quan s'hagi atemperat i endurit, podeu anar posant l'altra meitat de la barreja de galetes i mantega per sobre. Pressioneu amb cura de no trencar el pastís.
  4. Tapeu-lo amb paper film i deixeu-lo a la nevera unes 4-6 hores.
  5. Desmotlleu-lo amb cura i doneu-li la volta si voleu. O si no voleu, no passa res perquè teniu base de galeta a totes dues bandes!!!
Ah! Aquest és el pastís que vam menjar-nos per celebrar els 30 anyets del Pau!!! Per molts anys!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada