dilluns, 16 de juliol de 2012

Pastís de poma "diferent"

Ingredients (pastís per 6-8 persones):

  • Massa:
    • 200 g de flocs de civada (Mercadoooona, Mercadoooona o en herboristeries o botigues de menjar ecològic).
    • 100 g de mantega pomada
    • 1 ou 
    • canyella al gust
  • Farcit:
    • 3 ous
    • 3 pomes Golden
    • 200 ml de nata líquida
    • canyella al gust
    • 80 de sucre vainillat
    • 1 culleradeta de mantega
Elaboració:
  1. Massa:
    1. En un bol, barregeu tots els ingredients de la massa i treballeu-los fins a aconseguir una massa més o menys homogènia.
    2. Amb l'ajuda d'una cullera, escampeu aquesta massa en un motlle rodó (tipus quiche) untat amb mantega.
    3. Coeu aquesta massa uns 15 minuts a 180ºC. Aquest pas és només una precocció. Passat aquest temps, treieu la massa del forn.
  2. Farcit:
    1. Peleu i talleu les pomes a daus petits. Escalfeu la culleradeta de mantega en una paella i tireu-hi els dauets de poma. Deixeu que es coguin durant uns 8-10 minuts.
    2. En un bol, bateu els ous i afegiu-hi la nata líquida, la canyella, el sucre vainillat i les pomes cuites. Remeneu-ho bé i aboqueu aquesta barreja sobre la base de flocs de civada
  3. Poseu el pastís al forn a 180ºC durant uns 20 minuts o fins que el farcit hagi quallat i tingui un bonic color daurat.
  4. Si voleu, podeu decorar-ho amb crocant d'ametlles.
Podeu servir aquest pastís tebi i acompanyat d'un bon gelat de vainilla.

Que vagi de gust!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada