diumenge, 29 de juliol de 2012

Croquetes de peix

Ingredients:
  • 400 g de peix sense espines ni pell (podeu escollir el que més us agradi. Si voleu que quedin suaus feu servir un peix blanc com ara el lluç, abadejo etc.)
  • 1 ceba mitjaneta
  • 100 g de mantega
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • 100 g de farina de blat
  • 600 ml de llet
  • sal, pebre negre
  • per l'arrebossat:
    • farina de blat
    • pa ratllat
    • ou batut
Elaboració:
  1. Talleu la ceba ben petita i sofregiu-la fins que estigui toveta i una mica torradeta. Reserveu-la.
  2. A la mateixa paella i aprofitant la mica d'oli que heu posat per coure la ceba, coeu-hi el peix. Esmicoleu-lo i reserveu-lo.
  3. En un bol, barregeu el peix i la ceba i tritureu-ho amb la batedora. Si voleu notar els trossets de peix i ceba, salteu-vos aquest pas.
  4. En una cassola o una paella gran, poseu-hi l'oli i la mantega i deixeu que la mantega es vagi fonent a foc baix. Després afegiu-hi la barreja de peix i ceba i remeneu-ho bé.
  5. Ara hi podeu afegir la farina i remenar-ho molt bé perquè no es formin grumolls. Deixeu coure la farina uns 2 minutets. Aquí també hi podeu afegir una mica d'all i julivert picats.
  6. Afegiu-hi la llet calenta i de mica en mica i remeneu cada vegada per evitar els ditxosos grumolls.
  7. Quan hagueu acabat d'abocar tota la llet, deixeu que la barreja arrenqui el bull i treieu-la del foc.
  8. Deixeu-la refredar uns minuts i rectifiqueu de sal i pebre. 
  9. Deixeu reposar aquesta massa a la nevera fins que estigui ben freda. Així serà més fàcil de treballar i formar les croquetes.
  10. Per formar les croquetes:
    1. Jo agafo una cullerada de massa i amb una altra cullera li dono forma (vaja, el que seria fer una quenelle de tota la vida...XD).
    2. Després passo la croqueta per farina, ou i pa ratllat. Si m'accepteu un consell, tingueu cura que l'ou mulla bé tota la croqueta perquè si no correu el risc que l'arrebossat no quedi ben tancat i que surti el farcit quan fregiu la croqueta.
  11. Fregiu les croquetes en oli calent fins que estiguin daurades i l'arrebossat estigui cruixent.
Amb les quantitats que us he passat i fent servir com a mesura una cullerada de pasta per cada croqueta, surten unes 36 croquetes com les de la foto.
Aquesta recepta també serviria per fer croquetes de qualsevol altra cosa, només hauríeu de canviar els 400 g de peix pel que vulgueu: formatge, ceba, tonyina, verdures... La imaginació al poder!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada