dimarts, 25 de setembre de 2012

Strudel de poma

Ingredients (6 persones):

  • 300 g de farina de blat
  • 1 ou
  • 1 polsim de sal
  • 2 cullerades de mantega pomada
  • 5 pomes àcides
  • el suc d'una llimona
  • 6 cullerades de sucre
  • canyella al gust
  • 8 cullerades de pa ratllat
  • mantega fosa
Elaboració:
  1. Massa:
    1. En un bol barregeu la farina amb l'ou, la sal i la mantega pomada. Amasseu-ho bé fins que quedi una massa fina i lleugera. 
    2. Deixeu-la reposar uns 15 minuts.
  2. Farcit:
    1. Peleu i talleu les pomes a dauets d'1cm.
    2. En un bol, barregeu-les amb el suc de llimona, el sucre i la canyella.
  3. Muntatge:
    1. Tireu una mica de farina sobre un paper de forn i escampeu-la per sobre. Sobre aquest paper, estireu la massa fins que el cobreixi del tot i us quedi d'un gruix molt prim.
    2. En una paella torreu el pa ratllat amb una culleradeta de mantega i després escampeu-lo per sobre la massa.
    3. Ara escampeu les pomes per sobre la massa tenint cura de deixar-ne sense un tros de 4-5 cm.
    4. Amb l'ajuda del paper de forn, aneu enrotllant sobre si mateixa la massa. Quan arribeu al tros lliure de pomes, mulleu-lo amb una mica d'aigua i acabeu d'enrotllar l'strudel. Així us quedarà ben segellat. Us aconsello que aquesta part sigui la de sota del pastís.
    5. Pinteu el pastís amb la mantega fosa. Jo ho vaig fer amb ou batut i no em va acabar d'agradar massa el resultat, queda massa dur!
    6. Poseu l'strudel al forn a 180ºC-200ºC durant uns 20 minuts. Decoreu-lo amb sucre glas.
    7. El podeu servir tebi acompanyat de nata muntada o de gelat de vainilla.També pot acompanyar una tassa de te calenta.

2 comentaris:

  1. Un molt bon pastís! vaja un clàssic, que sempre és bo.

    ResponElimina
  2. Doncs mira que sempre li havia tingut un cert respecte, per això de fer la massa tan fina i després cargolar-la i ara he vist que no n'hi havia per tant. Si és que les coses s'han d'intentar per molt complicades que semblin!!!

    ResponElimina