dilluns, 22 d’octubre de 2012

Formatge fresc

Bon dia!
Aquí teniu la recepta per fer formatge fresc a casa.
Ingredients (surt un formatge més o menys de 250g):

  • 1 litre de llet sencera
  • el suc d'una llimona gran
  • sal
Elaboració:
  1. Poseu la llet a escalfar en un cassó a foc molt baix. Quan noteu que comença a estar tèbia, afegiu-hi la meitat del suc de llimona.
  2. Seguiu escalfant fins que estigui una mica més calenta però que no cremi (uns 2-3 minuts). Afegiu-hi una culleradeta de sal i aneu remenant. De seguida veureu que la llet es comença a tallar i es formen uns grumollets de quallada.
  3. Afegiu la resta de suc de llimona. Ara veureu que separen clarament dues fases: queda la quallada al fons i el sèrum de color grogós a la superfície.
  4. Apagueu el foc i deixeu que reposi uns 15 minuts.
  5. Separeu la quallada del sèrum i emboliqueu-la amb un drap de cotó primet. Jo vaig fer un paquet amb el drap i el formatge i el vaig deixar dins un colador.
  6. Al cap d'una mitja horeta li podeu posar un pes a sobre (en el meu cas va ser una llauna de tomàquet triturat) durant unes dues hores perquè s'acabi d'escórrer.
  7. Desemboliqueu el formatge fresc i ja us el podreu menjar. Si l'escalfeu una mica i li poseu un rajolí d'oli i una mica d'orenga està boníssim.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada