dilluns, 22 d’octubre del 2012

Pa Naan

Aquest pa és molt típic de la cuina hindú i la recepta la vaig treure de www.indiamagica.com. També la vaig adaptar als ingredients que tenia per casa. Fàcil de fer i boníssim!!! A més es pot aromatitzar/farcir amb el que vulgueu, o sigui, que el podeu adaptar als vostres gustos. Jo en vaig fer amb all, all i formatge i orenga.

Ingredients (surten uns 10 pans de 15 cm de diàmetre):

  • 100 ml d'aigua tèbia
  • 125 g de iogurt natural
  • 300 g de farina de blat
  • llevat de forner (la quantitat no us la poso perquè depèn del format de llevat que tingueu. A l'envàs posa sempre el pes de llevat que s'ha posar pel pes de farina).
  • 1,5 culleradetes de sal
  • 2 cullerades de mantega a temperatura ambient
Elaboració:


  1. Barregeu en un bol tots els ingredients i treballeu-los fins que quedi una massa elàstica i tova (compteu que necessitareu uns 5-7 minuts).
  2. Poseu la massa en un bol lleugerament untat amb oli, tapeu-la amb un drap net i deixeu-la reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum (el temps depèn de la temperatura ambient, però compteu una hora i mitja com a mínim).
  3. Amasseu la massa lleugerament per treure una mica el gas acumulat durant la fermentació.
  4. Dividiu la massa en 10 porcions de la mateixa mida i formeu una bola amb cadascuna.
  5. Estireu les porcions fins que us quedi un gruix de 0,5 cm.
  6. Escalfeu una paella antiadherent i aneu coent un per un els discs de massa. Per saber quan heu de girar el pa, heu d'esperar que es formin unes bombolletes a la superfície. Llavors podeu girar el pa i deixar que s'acabi de coure.
  7. Per fer Naan aromatitzat (amb all, per exemple): un cop tingueu les boletes formades, feu-hi un forat i poseu-li l'all ben picat), estireu el pa naan i coeu-lo. També podeu posar-hi formatge, orenga, altres espècies...al vostre gust!!!

Podeu fer servir aquest pa per acompanyar aquesta recepta de formatge fresc amb salsa d'inspiració hindú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada