dilluns, 22 d’octubre de 2012

Formatge fresc amb salsa (plat d'inspiració hindú)

Aquí teniu aquest plat d'inspiració hindú. La recepta original la vaig treure de www.indiamagica.com (Paneer Butter Masala) però com que em faltaven la meitat d'espècies la vaig adaptar una mica al que tenia en aquell moment a casa. Ja investigaré on es poden trobar aquestes espècies i la pasta de tomàquet aquí al Vendrell.

Ingredients:

  • 250 g de formatge fresc tipus Paneer (podeu fer-lo seguint aquesta recepta)
  • 1 ceba picada 
  • 200 ml de llet
  • 100 ml de nata líquida per cuinar
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 3 cullerades d'oli
  • sal
  • les quantitats dels següents ingredients són orientatives, les podeu modificar al vostre gust:
    • 2 alls trinxats
    • 1 culleradeta de gingebre fresc trinxat
    • 1 culleradeta de coriandre en pols
    • 1 culleradeta de bitxo picat
    • 1 culleradeta de curry
Elaboració:
  1. Escalfeu les 3 cullerades d'oli en una paella i fregiu-hi el formatge fresc fins que estigui una mica dauradet. Feu-ho a foc viu perquè si no el formatge es comença a fondre.
  2. Reserveu el formatge i sofregiu-hi la ceba en el mateix oli fins que estigui toveta i transparent.
  3. Afegiu-hi els alls i el gingebre i deixeu coure un parell de minuts.
  4. Afegiu-hi la resta d'espècies, la llet i el tomàquet fregit i remeneu.
  5. Deixeu que es cogui uns 5 minuts i després afegiu-hi el formatge fresc i la nata. Remeneu i deixeu coure un minut més. Apagueu el foc i serviu de seguida.

També podeu acompanyar aquest plat amb el Pa Naan (recepta aquí).

1 comentari: