divendres, 7 de setembre de 2012

Melmelada de ceba

Ingredients:

  • 500 g de ceba tallada a làmines primes
  • 200 g de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • 3 cullerades de vinagre de vi blanc
  • orenga
Elaboració:
  1. En un cassó, poseu-hi la ceba amb el vinagre i el sucre. Engegueu el foc i deixeu que es vagi coent a foc baix. Primer veureu que la ceba deixa anar tota l'aigua i després que , poc a poc, es va evaporant. 
  2. Al cap d'uns 30-45 minuts començarà a agafar textura de melmelada. És el moment d'afegir-hi la sal i l'orenga.
  3. Deixeu coure uns minuts més i ja la podreu posar en els pots prèviament bullits com explico aquí.
Podeu fer servir aquesta melmelada per acompanyar molts plats: coques d'escalivada, escalivada, peixos a la planxa i també en podeu fer una vinagreta per acompanyar amanides.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada