divendres, 7 de setembre de 2012

Tempura de carbassó i tonyina

Ingredients (4-5 persones):
  • 500 g de tonyina fresca
  • 2 carbassons
  • farina de blat
  • aigua freda
  • sal
  • salsa de soja (estil japonès)
  • wasabi
  • oli per fregir
Elaboració:
  1. Tonyina: demaneu a la peixateria que us la facin a lloms. Quan vulgueu cuinar-la, talleu-la a dauets. Primer la podeu marinar una hora amb salsa de soja i després passeu-la per la planxa volta i volta. 
  2. Carbassó: renteu-lo bé i talleu-lo a mitges llunes, és a dir, primer els talleu a rodanxes i després per la meitat.
  3. Tempura: cal dir que l'autèntica tempura japonesa es fa amb una farina especial.
    1. Poseu 6-8 cullerades soperes de farina i afegiu-hi 3 cullerades d'aigua freda. Remeneu fins que us quedi una textura com de crema molt lleugera. 
    2. Per donar-hi un toc diferent hi podeu afegir una culleradeta de wasabi i un parell de cullerades de salsa de soja. Si hi poseu salsa de soja, no hi poseu tanta aigua (o afegiu-hi més farina XD).
  4. Poseu a escalfar l'oli en una paella. Mentre agafa temperatura, aneu submergint en la tempura  els dauets de tonyina i les mitges llunes de carbassó. Quan l'oli estigui ben calent, ja podreu fregir-los fins que estiguin dauradets.
Podeu acompanyar aquesta tempura amb una bona amanida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada