Hola,
aquí teniu una recepta d'aquelles de tota la vida. És molt fàcil de fer i les sardines queden molt gustoses. També he de dir que és una mica laboriosa de fer perquè es triga força temps a escatar, netejar i treure l'espina de les sardines. També recomano fer tot el procés amb una cassola de terrissa perquè queda molt més bo.
Ingredients:
- Mig quilo de sardina mitjaneta.
- Farina de blat per arrebossar el peix.
- Sal, pebre i oli d'oliva.
- Grans de pebre negre.
- 2-3 fulles de llorer.
- 1 cullerada de pebre vermell dolç.
- 1 branqueta de farigola.
- 4 grans d'all.
- 1 got d'aigua
- mig got de vinagre (com més bo sigui el vinagre, millor us quedaran les sardines. Jo les vaig fer amb vinagre agredolç de Chardonnay i van quedar molt fines).
Elaboració:
- Escateu, netegeu i treieu les espines de les sardines. Després feu dos filets de cada sardina.
- Salpebreu i arrebosseu les sardines amb la farina. Després fregiu-les en oli d'oliva fins que quedin dauradetes.
- Deixeu reposar les sardines sobre paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
- En el mateix oli on heu fregit les sardines, fregiu-li els alls laminats fins que comencin a enrossir-se.
- Afegiu-hi el pebre vermell i remeneu bé. Aneu amb compte de no cremar el pebre vermell.
- Després tireu-hi l'aigua, el vinagre, els grans de pebre negre, el llorer i la farigola i deixeu que arrengui el bull.
- Afegiu-hi les sardines i deixeu que bulli tot junt un parell de minuts.
- Si feu aquesta recepta d'un dia per l'altre encara estarà més bona. Ben tapades i a la nevera, les sardines poden aguantar 5-6 dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada