dilluns, 18 de juliol de 2011

Sardines escabetxades

Hola,
aquí teniu una recepta d'aquelles de tota la vida. És molt fàcil de fer i les sardines queden molt gustoses. També he de dir que és una mica laboriosa de fer perquè es triga força temps a escatar, netejar i treure l'espina de les sardines. També recomano fer tot el procés amb una cassola de terrissa perquè queda molt més bo.
Ingredients:

  • Mig quilo de sardina mitjaneta. 
  • Farina de blat per arrebossar el peix.
  • Sal, pebre i oli d'oliva.
  • Grans de pebre negre.
  • 2-3 fulles de llorer.
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç.
  • 1 branqueta de farigola.
  • 4 grans d'all.
  • 1 got d'aigua
  • mig got de vinagre (com més bo sigui el vinagre, millor us quedaran les sardines. Jo les vaig fer amb vinagre agredolç de Chardonnay i van quedar molt fines).
Elaboració:
  1. Escateu, netegeu i treieu les espines de les sardines. Després feu dos filets de cada sardina.
  2. Salpebreu i arrebosseu les sardines amb la farina. Després fregiu-les en oli d'oliva fins que quedin dauradetes.
  3. Deixeu reposar les sardines sobre paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
  4. En el mateix oli on heu fregit les sardines, fregiu-li els alls laminats fins que comencin a enrossir-se.
  5. Afegiu-hi el pebre vermell i remeneu bé. Aneu amb compte de no cremar el pebre vermell.
  6. Després tireu-hi l'aigua, el vinagre, els grans de pebre negre, el llorer i la farigola i deixeu que arrengui el bull.
  7. Afegiu-hi les sardines i deixeu que bulli tot junt un parell de minuts.
  8. Si feu aquesta recepta d'un dia per l'altre encara estarà més bona. Ben tapades i a la nevera, les sardines poden aguantar 5-6 dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada