dimarts, 19 de juliol del 2011

Recepta de pasta fresca casolana

Avui trencaré un mite: fer pasta fresca a casa no és complicat ni car. Només calen 5 minuts per amassar i 5 minuts més per estirar la pasta. El que si recomano que compreu (si us aprecieu especialment els vostres canells i mans) és una maquineta d'aquelles per estirar la pasta. Si ho proveu de fer amb corró o teniu uns bíceps com els de l'increïble Hulk o teniu molts números d'acabar amb agulletes... Aprofito l'avinentesa per dir que els meus pares me n'han regalat una que també porta un accessori per fer raviolis i que va de meravella!!!
Us deixo la recepta encara que amb la regla mnemotècnica que faig servir tampoc caldria: és 101. És a dir per cada 100 g de farina de blat s'hi posa 1 ou.
Ingredients (surten 3 racions maques, maques de pasta tipus espaguetis o tallarines):

  • 200 g de farina de blat
  • 2 ous (millor que estiguin a temperatura ambient)
Elaboració:
  1. Feu  un volcà amb la farina i afegiu-hi els ous.
  2. Treballeu-ho fins que quedi una massa compacta i que no s'enganxi gens als dits. Si fa falta, afegiu-hi farina.
  3. Estireu la massa i doneu-li la forma que vulgueu. Si no l'heu de fer servir de seguida, reserveu-la en una superfície enfarinada o penjada en un lloc airejat.
  4. Per coure-la: feu bullir aigua i quan comenci a bullir afegiu-hi sal (tingueu en compte que la pasta no porta gens de sal!). Espereu que torni a bullir i llavors afegiu-hi la pasta. En un parell de minuts estarà llesta.
  5. Ja només falta triar la salsa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada