dilluns, 18 de juliol del 2011

Pastís Sacher

Bon dia,

aquí teniu la recepta de l'arxiconegut pastís Sacher. La vaig treure d'un pàgina web però ara no recordo quina era...Hehehe! Jo hi he fet unes petites modificacions perquè quedés més al meu gust. És una mica laboriós de fer però el resultat és espectacular!
Ingredients:
  • Massa:
    • 150g de xocolata fondant (millor que sigui de molt bona qualitat, en el resultat es nota!)
    • 130g de farina de blat
    • 150g de sucre
    • 100g de mantega 
    • 4 ous
    • 1 cullerada de llevadura química
  • Almívar:
    • 100g d'aigua
    • 125g de sucre
    • 1 rajolí d'amaretto
  • Farcit:
    • Melmelada de fruita. Jo recomano la d'albercoc i de la marca Hero Diet (té molt bon gust i no empalaga tant).
  • Cobertura:
    • 150g de xocolata negra fondant
    • 150ml de nata per muntar
    • 75g de mantega
Elaboració:
  1. Massa:
    1. Poseu en un plat fondo la xocolata i la mantega tallades a trossets i poseu-lo al microones a potencia mitjana uns 30 segons. Remeneu bé i torneu-ho a escalfar les vegades que faci falta (sempre amb períodes de temps molt curts: 15-20segons) fins que quedi tot ben desfet. Aneu amb compte per no cremar la xocolata!
    2. Separeu les clares dels rovells i munteu els rovells amb la meitat del sucre durant uns 3-4 minuts fins que quedi una massa esponjosa.
    3. Quan la barreja de xocolata estigui tèbia, afegiu-la als rovells a poc a poc i remeneu amb cura fins que obtingueu una massa homogènia.
    4. Afegiu la farina i la llevadura tamisades i de mica en mica.
    5. Munteu les clares a punt de neu i amb l'altra meitat del sucre. És millor que les clares estiguin ben fredes perquè es muntin bé. Si tot i així us costa molt de muntar-les afegiu-hi un rajolí de suc de llimona.
    6. Afegiu les clares muntades a punt de neu i de mica en mica a la barreja anterior. Incorporeu-les amb moviments envolvents i amb molta cura perquè no baixin gaire.
    7. Poseu la massa en un motlle antiadherent i poseu-lo al forn a 180-200ºC durant 20 minuts.
    8. Passat aquest temps, tapeu el pastís amb paper de plata i deixeu que s'acabi de coure (seran uns 15 minuts més).Comproveu-ne la cocció amb un escuradents.
    9. Deixeu refredar ben bé el pastís abans de desmotllar-lo. Si no ho feu així es pot trencar!!!
  2. Almívar:
    1. Bulliu l'aigua i el sucre durant 2-3 minuts fins que agafi la textura d'un almívar lleuger. Si voleu, podeu afegir-hi un rajolí de licor un minutet abans d'apagar el foc. A mi m'agrada amb amaretto.
    2. Deixeu que es refredi bé abans de fer-lo servir.
  3. Cobertura:
    1. Escalfeu la nata fins que comenci a bullir.
    2. Afegiu-hi la mantega i la xocolata tallades a trossets i apagueu el foc.
    3. Remeneu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat i brillant.
    4. És millor preparar la cobertura minuts abans de fer-la servir, és a dir quan ja tingueu el pastís farcit.
  4. Muntatge del Sacher:
    1. Obriu el pastís per la meitat i unteu-ne la part inferior amb l'almívar. No el mulleu massa que es podria trencar! Després poseu-hi una capa generosa de melmelada. A mi m'agrada la d'albercoc i de dieta perquè té més gust de fruita i no és tant dolça. 
    2. Torneu a muntar el pastís. Com que l'almívar mulla el pastís, la part de baix "creix" i queda més gran que la de dalt. Per igualar-les, talleu el tros que sobresurt amb la punta d'un ganivet ben esmolat.
    3. Poseu el pastís en una reixeta i banyeu-lo amb la cobertura. És millor que aneu tirant la cobertura al centre del pastís i deixeu que vagi cobrint el pastís. Per cobrir els laterals ajudeu-vos amb una cullera o una llengua de silicona.
    4. Quan estigui ben cobert, deixeu-lo refredar un parell d'hores a la nevera abans de servir per tal que la cobertura s'endureixi.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada