Ingredients (4 persones):
- 1 tomàquet gran ben madur i tallat a trossets ben petits
- 2 llimes petites
- 3 alvocats grans ben madurs (sobretot que siguin madurs o us quedarà un guacamole molt insípid!)
- mitja ceba picada ben petita
- un polsim de comí mòlt
- un polsim de bitxo en pols
- mig "chile" verd fresc, jalapeño o serrano (sense llavors i picat ben petit. Si no us entusiasma el picant, no en poseu.)
- 1 cullerada de fulles de coriandre fresc picades
- sal (opcional: si serviu la salsa com acompanyament de "nachos" no cal que n'hi poseu, ja que per si sols són prou salats)
- 1 culleradeta de sucre
Elaboració:
- En teoria, el tomàquet s'ha de pelar però, personalment, crec que és un pas que es pot estalviar ja que si es pica ben petit i amb un ganivet ben esmolat, la pell no es nota massa. Però si ho voleu fer igualment: poseu a bullir aigua, feu uns talls en forma de creu al cul del tomàquet i escaldeu-los uns segons. Després passeu-los a aigua freda amb gel i ja podreu retirar la pell fàcilment.
- Espremeu les llimes i reserveu-ne el suc en el bol on preparareu el guacamole.
- Talleu els alvocats longitudinalment per la meitat i treieu-ne el pinyol. Retireu-ne la polpa amb una cullera i talleu-la a trossets. Aboqueu-la de seguida al bol on hi ha el suc de llima (perquè no s'oxidi) i aixafeu-la una mica amb una forquilla. No cal que quedi com un puré, és interessant trobar els trossets d'alvocat.
- Afegiu-hi la ceba, el tomàquet, el comí, el bitxo, el chile, el scure, el coriandre i la sal (si n'hi poseu) i remeneu-ho bé.
Llestos!!! El guacamole el podeu acompanyar amb "nachos" però sobretot que siguin dels que només porten sal, no aquells que són de color carbassa i que tenen un nom que comença per Dori- i acaba amb -tos!!!
També els podeu preparar a casa si teniu tortillas de moresc que ja s'han assecat. Només cal tallar-les (normalment a triangles) i fregir-les.
P.D: els nachos acostumen a ser triangulars però ahir els vaig trobar rodons i em va fer gràcia tastar-los...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada