- 1 kg de calamars petitets
- 2 cebes de Figueres
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 alls
- 500 g de tomàquet triturat
- 2 fulles de llorer
- pebre negre
Elaboració:
- Buideu i netegeu els calamars (jo els obro per la meitat que em va més bé). Passeu-los per sota l'aigua de l'aixeta i després talleu-los a trossos d'uns 4 x 4 cm (de cada calamar a mi me'n sortien uns 4 trossos).
- Poseu dues cullerades d'oli d'oliva en una cassola de terrissa i després tireu-hi els calamars.
- Deixeu-los coure a foc viu uns 5 minuts i després reserveu-los. Jo els deixo fins que es comencen a enganxar a la cassola i després els retiro de seguida.
- En el mateix oli, coeu-hi els alls trinxats fins que es comencin a enrossir. Després tireu-hi les cebes laminades ben fines i deixeu que es sofregeixin.
- Quan estiguin ben tovetes i hagin agafat una mica de color, afegiu-hi el tomàquet triturat i les fulles de llorer i deixeu que es cogui tot junt durant uns 10 minuts a foc ben baix. Si veieu que queda massa àcid, hi podeu afegir un parell de culleradetes de sucre.
- Afegiu-hi els calamars i pebre negre al gust i coeu-ho uns 5 minuts més. Aneu-ho remenant de tant en tant.
Ara ho provaré de segur que serà bem bo
ResponEliminaAvui per dinar ho faré, pintant molt bons, ja us diré
ResponElimina