Ingredients (surten uns 60 bunyols):
- 250 g de farina
- 250 ml d'aigua
- 175 g de mantega
- 2 polsims de sal
- 7 ous
- sucre
- canyella en pols
- licor d'anís
- ratlladura de pell de taronja i de llimona
Elaboració:
- Posar en un cassó l'aigua amb la mantega i la sal i escalfar-ho. Quan comenci a bullir, afegir-hi la farina i remenar fins que quedi una pasta homogènia.
- Treure la barreja del foc i tirar-hi els ous un a un. És una mica pesat, però s'ha de fer així: afegir un ou, remenar fins que s'integri i afegir-hi un altre ou i seguir fins que s'acabin els ous.
- Afegir el licor d'anís al gust (jo n'hi poso mitja tasseta de cafè) i les ratlladures de llimona i de taronja.
- Escalfar l'oli i anar fregint els bunyols. Per donar-los una mica de forma, jo agafo una mica de pasta amb una cullereta de postres i amb una altra li dono forma (fer una quenelle de tota la vida, vaja!) i tiro el bunyol dins l'oli. Vigileu de no fer-los massa grossos perquè s'inflen força.
- Deixeu-los sobre paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
- Arrebosseu-los amb sucre i canyella en pols.
- Si voleu els podeu farcir de crema pastissera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada