dissabte, 5 de novembre de 2011

Pastís de formatge amb coulis de fruites del bosc

Mmmmm, només d'escriure la recepta ja se'm fa la boca aigua!!!!

Ingredients:
  • Pasta brisa: podeu trobar la recepta clicant aquí. Podeu afegir-hi un parell de cullerades de sucre a la massa. O si voleu, podeu comprar-la ja feta.
  • Farcit:
    • 500 g de formatge quark
    • 2 ous
    • 2 cullerades de Maizena
    • 150 ml de llet
    • 1 beina de vainilla
    • 75g de sucre
  • Coulis de fruites del bosc amb reducció de vinagre agredolç: jo el faig amb fruites del bosc congelades però suposo que amb fruites fresques encara deu quedar més bo.
    • 300 g de fruites del bosc congelades (a l'Aldi o a la Sirena. Mireu que no portin massa sucre que sinó amb la reducció quedaria massa dolç).
    • 100 ml de vinagre agredolç de Cabernet Sauvignon
Elaboració:
  1. Estireu la pasta brisa i forreu un motlle rodó de vores baixes d'uns 25 cm de diàmetre.
  2. Punxeu la pasta, tapeu-la amb paper de forn, poseu-hi pes a sobre (cigrons secs, per exemple) i deixeu que es cogui uns 10 minuts al forn a uns 180-200ºC.
  3. Mentrestant, escalfeu la llet, afegiu-hi la beina de vainilla i el sucre i deixeu que arrenqui el bull. Apagueu el foc i deixeu que es refredi. Després obriu la beina i rasqueu-ne l'interior per treure les llavors. Afegiu-les a la llet.
  4. En un bol, poseu-hi la llet freda amb la resta d'ingredients i bateu-ho amb les varilles uns 3 minuts.
  5. Treieu la pasta del forn, treieu el pes i el paper de forn i aboqueu el farcit sobre la base.
  6. Torneu-ho a posar al forn durant uns 20 minuts a la mateixa temperatura fins que estigui cuit i dauradet.
  7. Coulis de fruites del bosc amb reducció de vinagre agredolç:
    1. Poseu el vinagre en un cassó i feu-lo bullir a foc molt baix fins que hagi reduït la meitat del seu volum i s'hagi espessit una mica.
    2. Afegiu-hi els fruits del bosc descongelats i el possible suquet que hagin deixat anar.
    3. Deixeu-ho coure uns 5 minuts a foc molt baix remenant sovint perquè no s'enganxi.
  8. Serviu el pastís tebi amb el coulis calent. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada