dissabte, 5 de novembre de 2011

Lassanya de verdures

Heus aquí una recepta popular com poques. Jo us deixo la recepta ràpida però no per això deixa de ser boníssima.

Ingredients:
  • 1 paquet de plaques de lassanya precuites (d'aquelles que no cal bullir-les. Aquí si que recomano optar per marques conegudes i de qualitat. Val la pena i la diferència es nota!).
  • 400 g de saltejat de verdures congelades
  • 500 g d'espinacs congelats
  • 3 cullerades de formatge d'untar
  • 100-150 g de tomàquet fregit
  • Beixamel: la podeu comprar feta, però sempre serà millor la que feu a casa. No costa tant i la podeu fer mentre es couen les verdures.
    • 3 cullerades d'oli o mantega (al vostre gust)
    • 3 cullerades rases de farina de blat
    • llet (no poso la quantitat perquè depèn de la consistència que li vulgueu donar. Jo la faig amb uns 500 ml de llet)
    • sal, pebre, nou moscada
  • formatge ratllat
  • sal, pebre, nou moscada
  • oli d'oliva
Elaboració:
  1. Poseu els espinacs congelats en un bol apte per microones. Afegiu-hi 2-3 cullerades d'aigua, tapeu-ho amb paper film i coeu-ho al microones uns 6-7 minuts a màxima potència.
  2. Mentrestant, escalfeu un parell de cullerades d'oli en una paella i salteu-hi les verdures congelades.
  3. Beixamel:
    1. Poseu l'oli/mantega en una paella o cassó i deixeu que s'escalfi. Afegiu-hi la farina i deixeu que es cogui un parell de minuts. Aneu amb compte amb el foc: si el teniu massa alt la farina es torrarà i us quedarà una beixamel més fosca (això va a gustos).
    2. Afegiu-hi la llet (millor si està calenta) i aneu remenant per tal que no es formin grumolls.
    3. Deixeu que torni a bullir i aneu remenant fins que tingui la consistència que vulgueu.
    4. Salpebreu i afegiu-hi nou moscada al gust.
  4. Quan els espinacs estiguin cuits, escórreu-los i afegiu-hi el formatge d'untar i rectifiqueu de sal i pebre. Afegiu-hi nou moscada al gust i reserveu.
  5. Quan les verdures estiguin quasi cuites, afegiu-hi el tomàquet fregit i rectifiqueu de sal.
  6. En una plàtera alta i apta per anar al forn, escampeu 2 cullerades d'oli pel fons i col·loqueu-hi una capa de plaques de lassanya.
  7. Afegiu una capa generosa d'espinacs per sobre i tapeu amb una altra capa de plaques de lassanya.
  8. Feu una capa de verdures saltejades i torneu a cobrir amb una capa de plaques de lassanya.
  9. Escampeu-hi la beixamel per sobre i afegiu-hi el formatge ratllat.
  10. Coeu-ho al forn (preescalfat a 220ºC) durant 25-30 minuts.
Tingueu present que el farcit de verdures i espinacs ha de quedar bastant líquid per tal que la pasta es cogui bé. Si veieu que us ha quedat molt espès, podeu remullar les plaques amb aigua calenta o afegir una mica d'aigua al farcit.
Si us animéssiu a fer la versió tradicional, canvieu les plaques precuites per plaques normals i bulliu-les seguint les instruccions del fabricant. Pel farcit d'espinacs, podeu comprar espinacs baby i saltar-los a la paella amb una mica d'all (com que són tant tendres, no cal bullir-los). I pel farcit de verdures: sofregiu la ceba, afegiu-hi les verdures que més us agradin tallades al vostre gust i feu una salsa de tomàquet casolana. I acabeu-ho amb formatge parmesà acabat de ratllar. El resultat serà espectacular!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada