dijous, 17 de novembre del 2011

Tiramisú

Aquí teniu la meva recepta de l'arxiconegut tiramisú. Són unes postres molt fàcils de fer, no tenen cap secret. L'únic que fa falta són les ganes de fer-les i menjar-les i ingredients de molt bona qualitat.
Ingredients:
  • 400 g de melindros "de soletilla". Els italians ho fan amb biscotti savoiardi. Diria que tots dos són molt semblants... En qualsevol cas, fugiu dels melindros industrials i molt econòmics ja que deixen un regust molt estrany.
  • 400 g de mascarpone
  • 150 g de nata per muntar.
  • 4 ous (súper frescos). Si voleu fer el tiramisú a l'estiu: SOBRETOT substituïu els ous per clares pasteuritzades. Perdreu una mica de sabor però us estalviareu riscos innecessaris!!!
  • 300 g de sucre (si us voleu estalviar feina, feu-ho amb sucre glas)
  • 500 ml de cafè de gust fort. NO recomano desfer unes quantes cullerades de Nescafé en aigua.
  • Cacau amarg en pols (NO recomano fer servir Colacao o qualsevol altre cacau soluble). Podreu trobar aquest cacau als Mercadona (és de la marca Valor).
  • Licor al gust: queda molt bo amb amaretto o Frangelico.
Elaboració:
  1. Prepareu el cafè i deixeu que es refredi. Després afegiu-li licor al gust.
  2. Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que quedi una barreja esponjosa.
  3. Munteu les clares a punt de neu amb la resta del sucre.
  4. A la barreja dels rovells afegiu-hi el mascarpone i seguiu batent fins que s'hi hagi incorporat del tot.
  5. Munteu la nata i barregeu-la amb les clares muntades.
  6. Amb molta cura i amb moviments envolvents aneu afegint la nata i les clares a la barreja de rovells i mascarpone amb l'ajuda d'una llengua de silicona. No remeneu massa fort que la barreja perdria esponjositat.
  7. Aneu submergint els melindros en el cafè un per un i aneu-ne col·locant una capa en una plata fonda.
  8. Ara feu una capa amb la barreja de mascarpone.
  9. Ara feu-ne una altra de melindros amb cafè.
  10. Acabeu amb una capa generosa de crema de mascarpone. Queda més bo si es fa d'un dia per l'altre.
  11. Just abans de servir, tamiseu el cacau en pols per sobre el tiramisú.
  12. Tapeu-ho bé i deixeu-ho reposar unes quantes hores a la nevera. 
D'aquesta recepta no en tinc cap fotografia (de moment!). Vaig portar el tiramisú com a postres en un sopar i no em vaig recordar de fer-la...


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada