ara feia dies que no deixava cap recepta...Avui us proposo una vinagreta molt, molt, molt, light que va bé per acompanyar i alegrar una mica qualsevol plat dels que volem estalviar-nos unes quantes kcal. Us deixo la recepta base amb la que podreu jugar afegint-hi ceba picadeta, julivert o les espècies que més us agradin just abans de servir-la.
Ingredients (500 ml de salsa, més o menys):
- 350 ml d'aigua
- 4 culleradetes de Maizena
- 1 cullerada de mostassa
- 5 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 5 cullerades de vinagre (podeu jugar amb diferents vinagres per anar variant el gust de la salsa)
- sal
Elaboració:
- Separeu mig got d'aigua dels 350 ml i desfeu-hi la Maizena.
- Poseu a bullir la resta d'aigua. Quan arrenqui el bull, tireu-hi la barreja anterior. Remeneu bé durant uns 2 minuts fins que la barreja hagi espessat i estigui translúcida. Deixeu-ho refredar.
- En el vas de la batedora, barregeu el vinagre amb la mostassa i aneu-hi afegint l'oli poc a poc (com si féssiu una maionesa).
- Barregeu les dues mescles i ja està llesta per fer servir. La podeu aromatitzar amb pebre, orenga, llorer, etc. Si deseu aquesta vinagreta en un pot de vidre ben tancat us pot aguantar quinze dies a la nevera.
Com veieu porta molt poc oli i, per tant, és força menys energètica que les vinagretes tradicionals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada