Torre de verdures a la planxa amb ou ferrat de guatlla
Ingredients (per unes 6 torres):
- 1 albergínia gran
- 2 pebrots vermells
- 2 tomàquets no massa madurs (que estiguin durs)
- 2 cebes tendres (si no n'és temporada, amb les normals també queda bé)
- 6 ous de guatlla
- 6 talls de formatge Emmental
- Sal gruixuda
- All-i-oli negat
Elaboració:
- Rentar molt bé totes les verdures.
- Tallar l'albergínia a rodanxes d'1,5 cm aproximadament, el pebrot vermell en quadrats de 4x4 cm aproximadament, les cebes tendres longitudinalment en trossos 1,5cm i els tomàquets en rodanxes del mateix gruix.
- Coure les verdures a la planxa. El pebrot pot ser que quedi cru quan ja s'hagi torrat de fora. Si és així, posar-lo un parell de minuts al microones a màxima potència i tapat amb paper de film fins que quedi ben tovet.
- Muntar les torres alternant les diferents verdures. Quan arribeu més o menys a la meitat de la torre feu una capa amb el formatge. Si veieu que la torre es desmunta, claveu-hi un escuradents al mig (però digueu-ho als comensals quan serviu el plat!!!).
- Amanir la torre amb sal gruixuda i amb l'all-i-oli negat.
- Fer els ous ferrats de guatlla (però deixant-los un pèl crus).
- Posar un ou al capdamunt de cada torre.
- Posar-ho a la part alta del forn a 200ºC i amb el gratinador engegat durant uns 3 minuts o fins que l'ou s'acabi de coure i les verdures estiguin calentes.
- Servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada