dimarts, 12 d’abril de 2011

Torre de verdures a la planxa amb ou ferrat de guatlla

Ingredients (per unes 6 torres):
  • 1 albergínia gran
  • 2 pebrots vermells
  • 2 tomàquets no massa madurs (que estiguin durs)
  • 2 cebes tendres (si no n'és temporada, amb les normals també queda bé)
  • 6 ous de guatlla
  • 6 talls de formatge Emmental
  • Sal gruixuda
  • All-i-oli negat

 
Elaboració:
  1. Rentar molt bé totes les verdures.
  2. Tallar l'albergínia a rodanxes d'1,5 cm aproximadament, el pebrot vermell en quadrats de 4x4 cm aproximadament, les cebes tendres longitudinalment en trossos 1,5cm i els tomàquets en rodanxes del mateix gruix.
  3. Coure les verdures a la planxa. El pebrot pot ser que quedi cru quan ja s'hagi torrat de fora. Si és així, posar-lo un parell de minuts al microones a màxima potència i tapat amb paper de film fins que quedi ben tovet.
  4. Muntar les torres alternant les diferents verdures.  Quan arribeu més o menys a la meitat de la torre feu una capa amb el formatge. Si veieu que la torre es desmunta, claveu-hi un escuradents al mig (però digueu-ho als comensals quan serviu el plat!!!).
  5. Amanir la torre amb sal gruixuda i amb l'all-i-oli negat.
  6. Fer els ous ferrats de guatlla (però deixant-los un pèl crus).
  7. Posar un ou al capdamunt de cada torre.
  8. Posar-ho a la part alta del forn a 200ºC i amb el gratinador engegat durant uns 3 minuts o fins que l'ou s'acabi de coure i les verdures estiguin calentes.
  9. Servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada