Aquesta recepta és la típica de pa de pessic de iogurt i és la que faig servir com a base per molts pastissos. També és ideal com a esmorzar o berenar acompanyat d'unes preses de xocolata.
- 1 iogurt natural
- 3 mesures de iogurt plenes de farina
- 2 mesures de iogurt plenes de sucre
- mitja mesura de iogurt de mantega o oli
- 1 sobret de llevadura química (no cal dir marques, però és la de la capseta vermella!)
- 3 ous
- 1. Si teniu pressa: posar tots els ingredients en un bol i batre-ho amb la batedora durant 3-4 minuts fins que quedi com una crema homogènia. Posar-ho en un motlle i coure-ho al forn durant 30 minuts a 180-200ºC (depèn del forn!) o fins que, quan el punxeu amb un escuradents, aquest surti net. Queda igual de bo però no tant esponjós.
- Si us hi voleu recrear una miqueta més o voleu que quedi més esponjós:
- Batre els ous, el iogurt, la mantega/oli i el sucre fins que quedi una barreja homogènia.
- Barrejar la farina i la llevadura i després tamisar-ho sobre la barreja anterior i batre-ho fins que torni a quedar homogeni.
- Coure-ho al forn 30 minuts a 180-200ºC o fins que, quan el punxeu amb un escuradents, aquest surti net.
Pels que us agradi fer variacions, podeu provar de fer-lo amb farina integral i sucre moreno. Boníssim i amb més fibra!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada