Aquesta recepta és apta per ovolactovegetarians i per vegans si no s'hi posa formatge. És un plat molt complet nutricionalment parlant: es combinen cereals i llegums i s'obté proteïna d'alt valor biològic.
Ingredients (surten uns 7-8 creps i són unes 4 racions generoses):
- Pels creps:
- 300 g de farina de cigró
- 550 ml d'aigua
- 1 polsim de sal
- 1culleradeta d'oli
- 50 ml de suc de llimona (més o menys és el suc de mitja llimona grossa)
- Pel farcit:
- 1 tassa d'arròs
- 100g de bolets secs
- 200g de tomàquet fregit
- 1 ceba
- sal
- Creps:
- Barrejar molt bé amb la batedora la farina, l'aigua, el suc de llimona i la sal. Ha de quedar sense cap grumoll i tenir la consistència de la massa de creps normal. Normalment amb aquestes proporcions ja queda així.
- Untar bé amb l'oli una paella de 22-25 cm de diàmetre.
- Anar fent els creps amb la massa (amb 3/4 parts d'un cullerot n'hi ha prou per un crep). Coeu-los un parell de minuts per banda (o fins que estiguin dauradets) a foc mitjà. No els deixeu massa cruixents perquè si no es trencaran al farcir-los.
- Farcit:
- Posar en remull els bolets seguint les indicacions de l'envàs. Ho he provat amb una barreja de bolets xinesos i ha quedat bo. Segurament quedaria més gustós amb fredolics secs. Serà qüestió de provar-ho.
- Bullir l'arròs, escórrer-lo i reservar-lo.
- Fer un sofregit amb la ceba i afegir-li els bolets rehidratats. Coure-ho 10 minuts a foc baix.
- Afegir el tomàquet fregit i rectificar de sal.
- Barrejar-ho amb l'arròs.
- Farcir els creps.
- Per acabar-ho d'arrodonir, hi podeu tirar formatge emmental per sobre i una mica de pebre negre i gratinar-ho uns minuts.
Ai, em deixava de dir que la farina de cigró és força fàcil de trobar. En qualsevol supermercat gran en tenen i si no a les botigues de menjar de sudamèrica també n'hi podeu trobar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada