dimarts, 12 d’abril de 2011

Creps de farina de cigró farcits d'arròs i bolets.

Ja torno a ser aquí! Això és un vici...

Aquesta recepta és apta per ovolactovegetarians i per vegans si no s'hi posa formatge. És un plat molt complet nutricionalment parlant: es combinen cereals i llegums i s'obté proteïna d'alt valor biològic.
Ingredients (surten uns 7-8 creps i són unes 4 racions generoses):
  • Pels creps:
    • 300 g de farina de cigró
    • 550 ml d'aigua
    • 1 polsim de sal
    • 1culleradeta d'oli
    • 50 ml de suc de llimona (més o menys és el suc de mitja llimona grossa)
  • Pel farcit:
    • 1 tassa d'arròs
    • 100g de bolets secs
    • 200g de tomàquet fregit
    • 1 ceba
    • sal
Elaboració:
  1. Creps:
    1. Barrejar molt bé amb la batedora la farina, l'aigua, el suc de llimona i la sal. Ha de quedar sense cap grumoll i tenir la consistència de la massa de creps normal. Normalment amb aquestes proporcions ja queda així.
    2. Untar bé amb l'oli una paella de 22-25 cm de diàmetre.
    3. Anar fent els creps amb la massa  (amb 3/4 parts d'un cullerot n'hi ha prou per un crep). Coeu-los un parell de minuts per banda (o fins que estiguin dauradets) a foc mitjà. No els deixeu massa cruixents perquè si no es trencaran al farcir-los.
  2. Farcit:
    1. Posar en remull els bolets seguint les indicacions de l'envàs. Ho he provat amb una barreja de bolets xinesos i ha quedat bo. Segurament quedaria més gustós amb fredolics secs. Serà qüestió de provar-ho.
    2. Bullir l'arròs, escórrer-lo i reservar-lo.
    3. Fer un sofregit amb la ceba i afegir-li els bolets rehidratats. Coure-ho 10 minuts a foc baix.
    4. Afegir el tomàquet fregit i rectificar de sal.
    5. Barrejar-ho amb l'arròs.
    6. Farcir els creps.
    7. Per acabar-ho d'arrodonir, hi podeu tirar formatge emmental per sobre i una mica de pebre negre i gratinar-ho uns minuts.
Queda molt bo i és una manera diferent de menjar llegum. A mi no m'apassionen gens els cigrons i d'aquesta manera (i també en forma d'hummus) me'ls menjo encantada. Potser també podria ser una opció per donar llegums als nens sense que es notin.
Ai, em deixava de dir que la farina de cigró és força fàcil de trobar. En qualsevol supermercat gran en tenen i si no a les botigues de menjar de sudamèrica també n'hi podeu trobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada