Aquí deixo la primera recepta. És molt fàcil i sempre que l'he fet quan he tingut convidats ha agradat molt.
Ingredients (per unes 6 racions molt generoses):
- 2 kg de pastanagues ben fresques
- 3 cebes grosses
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- sal
- opcionalment s'hi pot afegir 500 g de carbassa (li dóna un toc diferent i queda més suau)
- aigua
- Kcal per ració: 200
Elaboració:
- Pelar i tallar les cebes en trossos grossos. Sofregir-les una mica fins que es torrin una miqueta a la mateixa olla on es farà la crema.
- Pelar, rentar i tallar a rodanxes de 3-4 cm aproximadament les pastanagues i afegir-les a la ceba. Remenar i deixar coure uns minuts.
- Afegir aigua fins cobrir les verdures.
- Deixar bullir uns 40 minuts (o fins que les pastanagues estiguin ben toves).
- Triturar i passar pel colador xinès. Ha de quedar com una crema espessa.
- Rectificar de sal.
- Servir calenta, freda o tèbia perquè està bona de totes maneres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada