dimecres, 9 de gener del 2013

Xurros

Aquí teniu aquesta recepta per fer xurros. La vaig trobar al llibret de receptes que estava a la caixa de la xurrera que em va regalar ma mare. És una recepta facilíssima, només s'ha de tenir una mica de cura a l'hora de tirar la massa a l'oli calent.

Ingredients (3-4 persones):

  • 2 tasses de farina
  • 2 tasses d'aigua
  • 50 g de mantega
  • 1 culleradeta de postres rasa de sal
  • oli per fregir els xurros
Elaboració:
  1. Poseu en un cassó l'aigua, la mantega i la sal. Deixeu que arrenqui el bull.
  2. Apagueu el foc i aboqueu-hi la farina de cop. Remeneu amb una cullera de fusta fins que la massa quedi homogènia i es desenganxi de les parets del cassó.
  3. Quan la massa estigui tèbia, ompliu la xurrera i aneu tirant els xurros crus a l'oli calent. Deixeu que es daurin bé.
  4. Si no teniu xurrera podeu agafar petites porcions de massa i donar-los forma de xurro (com faríeu amb la plastilina) i fregir-les.
  5. Deixeu que els xurros treguin l'excés d'oli sobre un paper absorbent i després tireu sucre per sobre.
  6. Acompanyeu-los amb una bona xocolata desfeta.

4 comentaris:

  1. Quina pinta més bona!!!! aahhh!!! pasat per el meu blog, tens un premi per recollir. felicitats!!!

    ResponElimina
  2. Benvolguda Bet
    Som la Laura Solanilla i en F. Xavier Medina, professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual t’agrairíem molt si ens poguessis facilitar-nos la teva ajuda.

    En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.

    Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.

    En aquest sentit, t’agrairem si pots fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que coneguis, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.

    Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.

    Gràcies per la teva col•laboració

    Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
    F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)

    ResponElimina
  3. Moltes Felicitats, t'he nominat pel premi Best Blog!!!!
    http://lacapsetadelsmeustresors.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Ben bona que està aquesta recepta. Som del blog www.quinabonapinta.blogspot.com tens una sorpresa al nostre blog.

    ResponElimina